Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αβέβαιη η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας την Κυριακή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ



ΣΧΕΔΟΝ βέβαιο θεωρείται ότι την Κυριακή 26 Μαρτίου δεν πρόκειται να υπάρξει απαρτία για την εκλογή επιτροπών στον Δήμο Αλμωπίας. Οι πέντε διαφοροποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου φέρονται διατεθειμένοι να μην συμμετέχουν στην ειδική συνεδρίαση καθώς εκκρεμεί  η εκδίκαση της προσφυγής που έχει υποβάλλει κατά την απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  ο προεδρεύων Τόλης Ουργαντζόγλου  και  η οποία κατά ερμηνεία σχετικής εγκυκλίου και όχι του νόμου θεωρεί ως πρόεδρο τον Σίμο Σωτηριάδη που δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία.
Η παράταξη του Δημήτρη Πασόη φέρεται και αυτή να μην συμμετέχει στη διαδικασία «μαϊμού» , όπως την χαρακτηρίζουν .
Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι νόμιμη ήταν η διαδικασία που έγινε την Κυριακή 12 Μαρτίου η οποία εξέλεξε προεδρείο και επιτροπές , όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο Δήμαρχος  όμως και ο Σίμος Σωτηριάδης  κίνησαν γη και ουρανό  προκειμένου να εκμαιεύσουν μια Αντιδημοκρατική και μη νόμιμη απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης . Με την παρέμβαση δε βουλευτή του νομού, όπως πιστεύουν το κατάφεραν προσωρινά.
Η άποψή τους για όσες δυσλειτουργίες ακολούθησαν στον Δήμο Αλμωπίας , όπως και η καθυστέρηση  καταβολής του προνοιακού επιδόματος , οφείλεται καθαρά στον Δήμαρχο, τον επίδοξο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , τον βουλευτή που παρενέβη και φυσικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  
Αυτοί είναι που πρέπει να απολογηθούν και να εξηγήσουν στον κόσμο την συμπεριφορά και την περίεργη λειτουργία τους, που βλάπτει σοβαρά τον τόπο και τους κατοίκους. 
Για την ύπαρξη απαρτίας απαιτούνται  τουλάχιστον 14 παουσίες δημοτικών συμβούλων 

3 σχόλια:

(3)