Παρασκευή 28 Απριλίου 2017


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Να μην ζήσουμε σαν σκλάβοι…



            Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με την προσπάθεια Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με την σύμπραξη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την υποστήριξη της Αντιπολίτευσης, να επιβάλλουν με μνημόνια διαρκείας ακόμα σκληρότερους όρους και περισσότερα βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Ανεργία, μισθοί πείνας και κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος προβλέπουν οι όποιες «μεταρρυθμίσεις» προβάλλονται ως αναγκαίες, αλλά ο βασικός στόχος τους είναι να υφαρπάξουν ακόμα περισσότερο πλούτο από τους εργαζόμενους προς όφελος της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Την επίθεση αυτή μπορεί να ανατρέψει μόνο ένα οργανωμένο και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα διεκδικήσει την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.
            Επίσης, η διεθνής αναταραχή και οι πολεμικές συγκρούσεις, με κύριους υπαίτιους ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ χωρίς όμως να λείπουν οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης,  φέρνουν χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες στην χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν ακόμα περισσότερες ανάγκες για διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών προς απόκρουση και των αυξανόμενων φαινομένων ρατσιστικής βίας και ρητορείας.
            Η διάψευση των προσδοκιών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η φυσιολογική απογοήτευση που βιώνει ο λαός δεν πρέπει να τον οδηγήσει στην αποστράτευση αλλά έχοντας πλέον την εμπειρία να αντιληφθεί ότι με διαχειριστικά μέτρα, χωρίς ρήξη με τους εκφραστές της αντεργατικής επίθεσης (Κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ) και τον υποταγμένο συνδικαλισμό δεν μπορούν να υπάρξουν νίκες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
            Στην κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η ενδυνάμωση της επαναστατικής – αντικαπιταλιστικής αριστεράς που αντιπαλεύει συνολικά την αντιλαϊκή επίθεση, απορρίπτοντας την λογική του «δεν υπάρχει εναλλακτική», και συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση και στήριξη του απαιτούμενου εργατικού – λαϊκού κινήματος.
  • Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!
  • Κάτω η επίθεση Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κυβέρνησης
  • Ανατροπή όλων των μνημονίων
  • Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)