Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Έτσι γινόταν το δρομολόγιο του μαύρου χρήματος στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.

Προσθήκη λεζάντας



Γι τις 20 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου  Σταύρου
Τουφεγγόπουλου,για την περιβόητη υπόθεση των χαλικοστρώσεων που δεν έγιναν ποτέ , αλλά τα έργα πληρώθηκαν και με  τα χρήματα εκείνα υποτίθεται ότι θα πληρωνότανε άτομα που εργάστηκαν με μη νόμιμες διαδικασίες («μαύρη εργασία») στον Δήμο. Μόνο που τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των εργαζόμενων .
Η υπόθεση λίγο πολύ είναι γνωστή , καθώς για όλα αυτά ο συγκεκριμένος πρώην Δήμαρχος  είχε μηνύσει τον Παράσχο Τσάνταλη και την παράταξή του, όπως και την εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ,επειδή είχε δημοσιεύσει καταγγελίες τους .
Να θυμίσουμε ότι το δικαστήριο τους είχε απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες , πλην μιας που αφορούσε την κόρη του πρώην Δημάρχου.  Αυτή την φορά μηνυτής εργολάβος από την Ίδα , στον οποίο είχαν αναθέσει μέρος των συγκεκριμένων  εργασιών .Ο εργολάβος σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται και στο κατηγορητήριο υποστηρίζει , ότι εκταμίευσε ποσά από εντάλματα.  Αφού παρακράτησε τον Φ.ΠΑ. που έπρεπε να αποδώσει , παρέδωσε σε φάκελο το υπόλοιπο ποσό στην τότε ιδιαιτέρα του Δήμαρχου, με υπόδειξή του , για πληρωθούν δήθεν  εργαζόμενοι με μαύρα  όπως του είχαν πει. Το ίδιο έγινε και με άλλους εργολάβους. Μάλιστα  όλοι τους δεν διέθεταν  τα ανάλογα και απαραίτητα μηχανήματα για την εκτέλεση των έργων.  
Μετά από αρκετά χρόνια , ο συγκεκριμένος εργολάβος , αλλά και άλλοι , έμπλεξαν με την εφορεία , η οποία τους επέβαλε πρόστιμα για έκδοση εικονικών τιμολογίων .
Για τον ίδιο λόγο επέβαλλε πρόστιμα και στον Δήμο , τα οποία επωμίστηκε να πληρώσει ο ενιαίος  Δήμος Αλμωπίας, ο οποίος θα κληθεί να τα ζητήσει από τους υπαίτιους.
Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Στ. Τουφεγγόπολυος , καταθέτοντας στο δικαστήριο  χωρίς όρκο γνώριζε ότι τα έργα ήταν εικονικά , αλλά  κατέθεσε το αντίθετο. Την αναλήθεια όσων είχε καταθέσει την διέγνωσε το τριμελές  πλημμελειοδικείο Έδεσσας  και είχε αθώωσε από τις περισσότερες κατηγορίες τον Π. Τσάνταλη , τους συμβούλους του και την εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Ενδεικτικά αναφέρεται το σημείο.
Εκταμίευσε ποσό 120 χιλ ευρώ για χαλικοστρώσεις. Χαλικοστρώσεις δεν γίνανε  και τα λεφτά κρατήθηκα από τον δήμαρχο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς «μαύρης εργασίας», της προηγούμενης διοίκησης . Οι εργαζόμενοι όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ. Που πήγαν τα 120 χιλ ευρώ κ. Δήμαρχε;»

12 σχόλια:

  1. Αν τα ψσξει θα τα βρει ο τεως δημαρχος. Διαφορετικα η λυπητερη των δημοτων του Αλμωπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα που η κατασταση,λιγο-πολυ,ξεκαθαρισε εχει μια αξια να θυμηθουμε τι ελεγαν ο δημαρχος και τα περισσοτερα μελη του Δ.Σ του π.δημου Εξαπλατανου στις καταγγελιες για τις διασπαθιση του δημοσιου χρηματος,για τις ψευτικες αναθεσεις,για τα χρηματα που κυκλοφορουσαν σε φακελλους και κατεληγαν στο γραφειο δημαρχου,για τα πρακτικα των συνεδριασεων του ΔΣ που αλλοιώνονταν συστηματικα,για τις συκοφαντιες και τους απαξιωτικους χαρακτηρισμους για την αντιπολιτευση,για τις προσωπικες επιθεσεις και τις εκφοβιστικες συμπεριφορες εναντιον του Τσανταλη,για ολο-εν τελει- το συστημα Τουφεγγοπουλου που ειχε μια ιδιοκτησιακη λογικη στο τροπο της διοικησης,με ορους προσωπικου οφελους.
    Τι ελεγαν λοιπον; Οτι ολα λειτουργουν με διαφανεια,οτι τηρουνται οι νομοι,οτι οι σφαλτοστρωσεις και τα λοιπα εργα εγιναν και πληρωθηκαν,οτι αυτοι που τον κατηγορουν ειναι κομπλεξικοι,δικομανεις,αμορφωτοι κτλ...
    Τι λενε τωρα; η αληθεια ειναι οτι ειναι κρυμμενοι και δεν ακουγονται και πολυ,αλλα η "γραμμη" Τουφεγγοπουλου παραμένει η ιδια: οτι ολα εγιναν καλα και οτι δεν υπηρξε μαυρο χρημα!!
    Οποιος ομως συνεχιζει να στηριζει αυτη την γραμμη-τωρα πια- ειναι ή ηλιθιος ή βαθια συνενοχος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιοσυνη. Το χρημα να παει στο λαο της Αλμωπιας και οχι στη τσεπη του.

      Διαγραφή
  3. Οτι καί νά κάνετε σας εχει γραμμένους ο Τούφ. Καλό ειναι τή βεντάλια νά τήν αλλάζετε χέρι γιατί θα κουραστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για ρωτα τον ιδιο....
      τωρα που σφιγγει η μεγγενη ουτε αναπνοη δεν μπορει να παρει!!

      Διαγραφή
  4. Τον κρατανε ακομη στο δημοσιο; Διδασκει και μορφωνει τα παιδια μας; ΑΠΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι "κουρασμένοι" πολίτες της Αλμωπίας πρέπει νε ενεργοποιηθούν επιτέλους,φτάνει αυτή η αλητεία και ο ξεπεσμός...
    είχα την ευκαιρία να το ξαναγράψω αυτό: μόνο η ενεργοποίηση των δημοτών θα κλείσει την πόρτα σε τέτοια φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς,δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από μεμονομένους ανθρώπους-οι οποιοι κάποια στιγμή θα κουραστούν-,μόνο συλλογικά μπορούμε..
    ας το πάρει υπ' οψη της και η σημερινή δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ??? Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΠΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ean katevi stis epomenes ekloges pali dimarxos dha eine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι αφου τα πραγματα ειναι ετσι,γιατι το σημερινο δημοτικο συμβουλιο δεν κινει τις διαδικασιες να διεκδικήσει τα χρηματα που χαθηκαν; οι πολιτικες φιλιες ΔΕΝ μπορει να ειναι επανω απο τα συμφεροντα των δημοτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομισε ο φουκαρας οτι θα την γλυτωνει και οτι θα μπορει να ξεγλυστρα παντα. Αυτοι ειναι οι "πολιτικοι" αντρες που μεσα στην παραζαλη της εξουσιας τους,πιστευουν οι θα ειναι στο απυροβλητο εφ' ορου ζωης.Αυτοι ειναι που διαλαλουσαν(και ακομη το κανουν) πως οι κομματικες προσβασεις που εχουν,θα βρουν τους τροπους να τους αθωωσουν!Ακομη ομως και τις φορες που γινεται αυτο(βοα η κοινωνια με σωρεια παραδειγματων),καθολου δεν νοιαζονται αν οι τοπικες κοινωνιες τους φτυνουν. Αντιθετα συνεχιζουν να συκοφαντουν και να υβριζουν οποιον στεκεται απεναντι τους,λεγοντας συνειδητα ψεμματα,διασυροντας την υποληψη των συνανθρωπων τους...
    ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το δεξί του χέρι ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)