Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Συνοπτικοί διαγωνισμοί – αρδευτικά και αίτημα Παράσχου Τσάνταλη στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας.


 Θέματα τα οποία περνούσαν κυρίως στο «ντούκου» αναμένεται να απασχολήσουν περισσότερο
σε βάθος την νέα σύνθεση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας. Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης περιλαμβάνονται :
Κατακύρωση  πρακτικού του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ”.
Ένα θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη παράταξη του Δημάρχου. Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος χρειάστηκε τουλάχιστον τρεις φορές δημόσια με δηλώσεις και συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, να δώσει εξηγήσεις. Αποκορύφωμα της όλης κατάστασης ήταν ο εργολάβος , άγνωστο με τίνος εντολή να ξηλώσει εντελώς παράνομα τα καθίσματα που είχε τοποθετήσει .

   

Καθορισμός τελών άρδευσης για  το έτος 2017, ανά Κοινότητα, βάσει της 234/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική εισήγηση  προτείνει αυξήσεις, κάτι που μάλλον δεν θα αποδεχτούν η αντιπολίτευση και οι διαφωνούντες της παράταξης του Δημάρχου.



               

Διαβίβαση από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου,  της από  14-3-2017 αίτησης του Τσάνταλη Παράσχου.
Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο γνωστοποιήθηκε στον Δήμαρχο αρκετές φορές. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται για την εισήγηση της υπηρεσίας στο συγκεκριμένο θέμα , που αφορά την διεκδίκηση χρηματικών ποσών από εντάλματα που κακώς πληρώθηκαν στον πρώην ΔΉΜΟ EΞΑΠΛΑΤΆΝΟΥ

   


                              ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ    

Εισήγηση για την 7η γενική αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου
Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών  έργων  του Δήμου.


Έγκριση πρακτικού κλήρωσης επιτροπών οριστικής παραλαβής έργων της
Έγκριση δαπανών – διάθεση  (ψήφιση)   πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017.
   
Διαβίβαση από το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, της από 14-2-2017 επιστολής της “ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ  Α.Ε”,  με θέμα “Παράνομη απαίτηση  πληρωμής κατηργημένης κράτησης 0,5% - Αίτημα  επιστροφής τους”.
   
Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Λυκοστόμου.
   
Έγκριση πρακτικού αποσφράγισης & ελέγχου  δικαιολογητικών κατακύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια πετρελαιοειδών (καύσιμα κίνησης/θέρμανσης – λιπαντικά)   για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας και των Νομικών του προσώπων (του    ΚΕΚΠΑ, της  ΔΗΚΕΑ ,  της ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και της  ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ) έτους 2017 (διάστημα δώδεκα (12) μηνών)».
   
Έγκριση  τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμό όρων συνοπτικού διαγωνισμού προμήθειας “Υλικών συντήρησης & επισκευής δικτύου ηλεκτροφωτισμού (φωτ. Σώματα κλπ)” με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016.
Κοινοποίηση του αριθμ. πρωτ. 2768/5-4-2017 εγγράφου, του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με χρέωση αυτών που έκαναν χρήση του αρδευτικού δικτύου σε συγκεκριμένες  γεωτρήσεις στην Τ.Κ. Φούστανης.
    Κοινοποίηση του αριθμ. πρωτ. 7608/11-4-2017 εγγράφου, του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με “Άρδευση ΤΚ Φούστανης έτους 2014”.
Ενημέρωση για τα δηλούμενα  ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα & τις προκύπτουσες διαφορές  τ.μ. ανά τοπική και δημοτική ενότητα πολιτών του Δήμου μας.
   
Αίτηση  θεραπείας,   από 28-3-2017,  της “ΑΞΙΟΝ  ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.”, που σύμφωνα με την αίτηση αφορά α) σιωπηρή απόρριψη της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 30306/15-11-2016 ένστασης της εταιρείας τους και β) παράλειψη έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή του υπ΄  αριθμ. 29768/08-11-2016  Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών από ανωτέρω  βία.
   
΄Εγκριση όρων  διακήρυξης για την εκμίσθωση  δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Τ.Κ. Μηλέας.
   
 Έγκριση δαπάνης – διάθεση  (ψήφιση)   πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2017,  για έξοδα λοιπών δημοσιεύσεων.
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κατάθεσης αγωγή 60/2017, η οποία  εκδικάζεται  στις 24/11/2017, στο Ειρηνοδικείο Αλμωπίας.
   
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κλήσης 1556/2017 αγωγή , η οποία  εκδικάζεται  στις 10/10/2017, στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
   
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κλήσης 1545/2017 αγωγή , η οποία  εκδικάζεται  στις 10/10/2017, στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης.
    Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κλήσης 534 αγωγή , που  εκδικάζεται  στις 9/5/2017, ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βεροίας.
   



Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κλήσης 543 αγωγή , που  εκδικάζεται  στις 9/5/2017, στο Τριμελές Διοικητικό  Πρωτοδικείο Βεροίας.
   

Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για τη με αριθμό κλήσης 545 αγωγή , που  εκδικάζεται  στις 9/5/2017, ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βεροίας.
   

Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για παράσταση στις 15-5-2017   ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δ), σε έφεση του Δήμου Αλμωπίας με αρ. βιβλ. Εισαγ. 3548/2015.
   

Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για την από 28/12/2009 αγωγή με αριθμό καταχ. ΑΓ 306    28/12/2009, που εκδικάζεται  στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βεροίας .
   
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για την  αγωγή με αριθμό καταχ. ΑΓ 422  28/12/2007, που εκδικάζεται  στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βεροίας κατόπιν αναβολής, στις 20/6/2017.
   
Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου,  για την  αγωγή με αριθμό καταχ. ΑΓ 415    28/12/2007, που εκδικάζεται  στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βεροιας, στις 20/6/2017.
΄Εγκριση έκδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής για την “συντήρηση και επισκευή λοιπών μηχανημάτων” και ορισμός υπολόγου.
   

Κατακύρωση Έργου ‘Συντήρηση και Επισκευή της Στέγης του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας’
   
Κατακύρωση Έργου 'Συντήρηση επισκευή δικτύου ομβρίων υδάτων ΔΕ Εξαπλατάνου'
   

Κατακύρωση Έργου 'Συντήρηση επισκευή δικτύου ομβρίων υδάτων ΔΕ Αριδαίας'
   
Έγκριση δαπανών – διάθεση (ψήφιση πιστώσεων) προϋπολογισμού του Δήμου, για: a)“Διαμόρφωση Χώρων για την στέγαση κέντρου κοινότητας”
β) “Συντήρηση και Επισκευή Αρδευτικών Γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας”

γ) “Συντήρηση και Επισκευή Αρδευτικών Γεωτρήσεων Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου”
δ) “Προμήθεια Εξοπλισμού Αρδευτικών Γεωτρήσεων”.

 
    

2 σχόλια:

  1. Αν ο Παράσχος πάρει τον λόγο θα πάω για να δώ επιτέλους τι θα ακολουθήσει . Ενημερώστε στην ιστοσελίδα σας παρακαλώ αν έχει ζητήσει ο Τσάνταλης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πάρει τον λόγο την Παρασκευή για να υποστηρίξει της θέσεις του και θα πάω με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι πολλοί ελπίζοντας να μπούν κάποια πράγματα στην θέση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγα. Σημερα εχουμε και επετειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)