Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Οι πληροφορίες για το πακέτο μέτρων που προκρίνεται στις συζητήσεις

  • Σε εφαρμογή το πρώτο πακέτο θετικών μέτρων ύψους 1% αν το πρωτογενές πλεόνασμα φτάσει στο 3,5%
  • Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020 αντίστοιχα 

Κατανομή των δημοσιονομικών μέτρων το 2019 και το 2020 αλλά και θέσπιση «πλαφόν» στο ποσοστό περικοπής των συντάξεων, ώστε να αποφευχθούν ακραίες μειώσεις, φέρεται να έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών.
Το πρώτο έτος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση των συντάξεων που περιλαμβάνει την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και το δεύτερο, μείωση του αφορολόγητου.
Επίσης εάν η Ελλάδα δεν επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, τότε το όποιο κενό θα καλυφθεί με την περικοπή του αφορολόγητου και το φθινόπωρο κάθε έτους θα γίνεται εκτίμηση.
Αν το πρωτογενές πλεόνασμα φτάσει στο 3,5%, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή και το πρώτο πακέτο θετικών μέτρων ύψους επίσης 1% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης κυβέρνησης – δανειστών αναβλήθηκε λόγω προσκόμματος του Τόμσεν ωστόσο στις συζητήσεις των Βρυξελλών καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η συμβιβαστική πρόταση προβλέπει συνολικά εξοικονόμηση δαπανών ύψους 1% του ΑΕΠ από τις συντάξεις το 2019 και την εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από τη μείωση του αφορολόγητου το 2020.
Πηγή: altantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)