Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

«Αγεφύρωτες οι διαφορές» Μητσοτάκη - Κουτσούμπα

Αγεφύρωτες είναι οι μεταξύ τους διαφορές, αλλά χρήσιμη η επικοινωνία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα που συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από πρωτοβουλία του δεύτερου.



Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέα του ΚΚΕ επεσήμανε πως ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την κοινή ιστορική μνήμη, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αυτό προϋποθέτει, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με τον κ. Κουτσούμπα να ανταπαντά «σεβασμό κυρίως».

Προσερχόμενος στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος για τη συνάντηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέδωσε στον γ.γ. του ΚΚΕ ντοκουμέντο από το αρχείο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως το έγγραφο αφορούσε την επονομαζόμενη συμφωνία του Θερίσσου μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943 και έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας είπε τι ενόψει των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018 αναμένεται εμπλουτισμός του ιστορικού αρχείου του κόμματος, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι προσκόμισε το έγγραφο γνωρίζοντας το πόσο ενδιαφέρεται το κόμμα για την ιστορική μνήμη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η τέταρτη και τελευταία του προέδρου της Ν.Δ. με πολιτικό αρχηγό, μετά από αυτές με τους Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

Από τις έως τώρα συνομιλίες του αρχηγού της Ν.Δ. δεν προκύπτει κάποιο σαφές πολιτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, έχουν τον χαρακτήρα διερεύνησης μελλοντικών συμμαχιών όταν γίνουν εκλογές και εφόσον η Ν.Δ. τις κερδίσει...

efsyn.gr

2 σχόλια:

  1. Βρώμικο πολιτικό σύστημα που μαντρώνει σε στάνες τους λαούς,με μόνο σκοπό να τους διαιρέσει και να τους ελέγξει και να επιβάλει τη δικτατορία των λίγων με ιδεολογικό μανδύα την προάσπιση δικαιωμάτων των τάξεων.Καμμία αρχή και καμμία εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγολο @........ι ο μητσοτακης ,ειδε ολους τους αρχηγους ........μεχρι και του κου-κου-ε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)