Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ....Η Υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της

Το παρόν δελτίο τύπου διανεμήθηκε από τον Δήμο Αριδαίας:
Συνεχίζεται από το Δήμο Αλμωπίας η εκστρατεία ενημέρωσης για τα θέματα της ανακύκλωσης.
Αυτή τη φορά, η ενημέρωση απευθυνόταν στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας Γιώργο Ιατρίδη. Παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, το πως κάνουμε σωστά ανακύκλωση, καθώς επίσης και για τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουμε για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται. 
 Όπως τόνισε ο κ. Αβραμίκας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμος Αλμωπίας έχει αναγάγει σε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των παιδιών, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αλμωπίας μέσα από τη συνεργασία με τα σχολεία μπορεί να πετύχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών με τη διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων.

**** Αυτό που ο Δήμος Αλμωπίας δεν αναφέρει στο παρόν δελτίο τύπου είναΙ αν ενημέρωσε τους μαθητές ότι ο Δήμος Αλμωπίας δεν συλλέγει ανακυκλώσιμα σκουπίδια!!!!

Οι μαθητές και οι Δημότες του Δήμου Αλμωπίας και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του Μητροπολιτικού !!!! Δήμου, απέδειξαν ότι έχουν συνείδηση του: "Είμαι αυτό που πετάω". Από τις ηλικίες των 5, 6 έως και 106έτων. Ανακυκλώνουν!!!! Και πραγματικά αν κάποιος παρατηρήσει γύρω του θα συγκινηθεί με αυτό που συμβαίνει και κυρίως στα χωριά "ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΟΥΣ".

Πλην όμως τον κάδο ανακύκλωσης αδειάζει το αποριματοφόρο που παίρνει και τα υπόλοιπα σκουπίδια!!!
Στην ουσία δηλαδή όλα μαζί !!!!
Στους μαθητές λοιπόν που πήγαν και τους είπαν "ευθαρσώς" επίσης ψέματα - γνωστό των τελευταίων ημερών? Εβδομάδων? Μηνών? θα μπορούσαν να πουν γιατί πήγαν?

*Η ενημέρωση έγκειται σε κάποιο πρόγραμμα από το οποίο παίρνει χρήματα ο Δήμος αλλά δεν τα χρησιμοποιεί για τον συγκεκριμένο σκοπό???

*Τα εξειδικευμένα απορριματοφόρα είναι εκτός λειτουργίας, για κάποιο λόγο, και θεωρήθηκε ανευ ουσίας να διατεθούν χρήματα για να επισκευαστούν????

*Γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο ακόμα και για αυτό το θέμα και αν θα πρέπει να τους ανεχτούμε άλλα δυο (2) χρόνια να το κάνουν αυτό??????

*Σκοπεύουν φεύγοντας ν' αφήσουν το απόλυτο χάος???? Αλλα το χειρότερο τη δυσπιστία, ακόμα και για το πιο απλό και ανθρώπινο - όπως η ανακύκλωση, τα αδέσποτα, οι έχοντες ανάγκη υποστήριξης- πως αυτή η δομή κοινωνικής λειτουργίας, και Δημοκρατίας -λέμε- ανταποκρίνεται!!!!!!!! Και δεν τα βλέπει όλα σαν ένα είδος κέρδους, πολιτικού-οικονομικού-άλλου!!!, οπότε γι'αυτό μην ασχολείσαι με τίποτα!!!!!

A.M. TΣΟΛΕΚΑ




6 σχόλια:

  1. κ. Τσολέκα μας έχει λείψει η πένα σου. Σύγουρα η επιστροφή σου τρομάζει κάποιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο,τι να ναι.δεν ακουει κανεναν. Τα ξερει ολα ο μεγας επιστημων.στο μπλα μπλα ομως ειναι καλος..εκει την πατησαμε εμεις που τον ψηφισαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τωρα το καταλαβατε... ματια δεν εχετε... καθε μερα περνα εδω και χρονια και τα παιρνει ολα μαζι,,.. αφου δεν υπαρχει εν λυτουργεια εργοστασιο διαχωρισμου και επεξεργασιας,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Τσολέκα, φτάνει πια αυτή η δυσπιστία για όλα τα θέματα. Υποβάλλετε και κανένα ερώτημα στον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση σε Ανώνυμος5 Απριλίου 2017 - 6:51 π.μ.

    Αγαπητέ/η ανώνυμε/η,
    Δυσπιστία (αμφιβολία για την αξιοπιστία ενός προσώπου, πολύ επιφυλακτική στάση σε καταστάσεις, γεγονότα ή πράγματα), εκφράζω πραγματικά για την πρόθεση του σχολίου σου, δεδομένης της ανωνυμίας σου.
    Στο σχόλιο – κριτική μου αυτό που εκφράζω, επώνυμα, είναι απλώς αηδία.
    Αηδία, για τα τόσα πολλά ψέματα. Για το κάθε τι. Από το πιο απλό καθημερινό, μέχρι τα πιο σπουδαία και μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν σ’ αυτόν τον τόπο και μάλιστα από ανθρώπους – αυτούς τουλάχιστον που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας του Δήμου – να «δηλώνουν» δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί!!! (τι άραγε διδάσκουν στα παιδιά μας???)
    Να τρολάρουν κάθε επώνυμη άποψη όπως εσύ τώρα?
    Να, προσπαθούν, να βρωμίζουν κάθε άλλη άποψη που δεν συμφωνεί με τη δική τους όπως βλέπουμε να γίνεται όλο αυτό το τελευταίο διάστημα?
    Να προσπαθούν, να λασπώσουν κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να τους πει κάτι, που εντόπισε και δεν είναι σωστό μπορεί όμως εύκολα ή με λίγη προσπάθεια να αλλάξει όπως επίσης βλέπουμε να γίνεται το μεγάλο τελευταίο διάστημα?
    Αηδία, λοιπόν πολύ απλά!!!
    Ως προς το αν θέτω ερωτήματα στον εαυτό μου, δεν κατάλαβα και απόλυτα τι προσπαθείς να πεις αλλά, λογικά σκεπτόμενη σου απαντώ το εξής:
    Εγώ είμαι ένας από τους δημότες αυτού του Δήμου και ασκώ το λειτούργημα του Δημοσιογράφου (δηλαδή ασχολούμαι με την συλλογή και τη μετάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν, τους ανθρώπους, τα θέματα που τους απασχολούν κ.α. –μην κάνω τώρα μαθήματα δημοσιογραφίας, αν όμως το θέλεις δεν έχω πρόβλημα, ότι μαθαίνει κανείς τον κάνει καλύτερο …υποτίθεται τουλάχιστον).
    Το ερώτημα λοιπόν που μπορώ να θέσω στον εαυτό μου είναι αν είμαι αντικειμενική στις απόψεις μου, αν μεταφέρω σωστά και διασταυρωμένα την είδηση, αποστασιοποιημένη από προσωπική τοποθέτηση απέναντι σε πρόσωπα, ιδέες, κόμματα. ΝΑΙ, αυτό το κάνω εδώ και τριάντα χρόνια δημοσιογραφικής πορείας.
    Το να ρωτήσω τον εαυτό μου αν σαν δημότης περιμένω, απαιτώ, δικαιούμαι –όπως όλοι οι κάτοικοι του κάθε Δήμου, πόλης, κράτους- ο όποιος ασκεί εξουσία μικρή ή μεγάλη και είναι «ταγμένος» να λύνει προβλήματα που υπάρχουν, να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων του, να λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ, (το να μην μπορείς να κάνεις κάτι και να το λες δεν είναι κακό. Το να προσπαθείς να καλύψεις την αδυναμία σου ή την ανυπαρξία σου με ΨΕΜΑΤΑ για μένα είναι έως και εγκληματικό). ΝΑΙ και αυτό το κάνω
    Το να ρωτήσω αν κάποιοι από αυτούς που ασκούν, τη συγκεκριμένη στιγμή, εξουσία πληρούν τις προϋποθέσεις για να μοιράσουν έστω και άχυρα… ε!!! αυτό το απάντησαν από μόνοι τους!!!
    Καλημέρα
    Α.Μ.Τσολέκα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ κ Α.Μ ΤΣΟΛΕΚΑ ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ,ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)