Τρίτη 4 Απριλίου 2017

« Άδειασε» τον Δήμαρχο Αλμωπιας ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος




«Άδειασε» τελείως τον Δήμαρχο Αλμωπίας και συνεργάτες του ο δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας Δημήτρης Ασβεστόπουλος.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Παρασκευή 31 Μαρτίου , αντέκρουσε  όσα διέδιδε η πλευρά του Δημάρχου περί μη συνεργασίας και συναίνεσης ,την μη καταβολή του προνοιακού  επιδόματος και τα αρδευτικά.
«Δεν καταλαβαίνω τόνισε για ποιον λόγο μου επιρρίπτει ευθύνες η πλευρά του Δημάρχου. Όσε φορές κληθήκαμε ως συνδυασμός συμμετείχαμε στις διαδικασίες . Είχαμε πολιτική θέση και την
εκφράσαμε με την ψήφο μας στην διαδικασία εκλογής προέδρου. Το ίδιο πράξαμε και στην εκλογή επιτροπών . Αν υπήρξαν άλλου είδους αποφάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είναι δικό μας θέμα.»
Αναφερόμενος στη δεύτερη  επαναληπτική Κυριακή και όσα διαδραματίστηκαν, με το αν έπρεπε ή όχι να προχωρήσουν σε ψηφοφορία , υποστήριξε ότι ακολούθησαν τον νόμο. Οι όποιες αμφιβολίες εξέλειψαν μετά και την επικοινωνία με τους αρμόδιους. Όμως και η συμμετοχή της εναπομείνασας παράταξης του Δημάρχου στις διαδικασίες τους έδωσε την εντύπωση ότι ακολουθείται η νομιμότητα. Αναρωτήθηκε  σε τι αποσκοπούσαν οι επιθέσεις που ακολούθησαν  κατά της αντιπολίτευσης
Στο θέμα  της πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Σίμος Σωτηριάδης θα μπορούσε να συγκαλέσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου   ακόμα και στις 16 Μαρτίου  και να λυθεί . Συνεπώς κακώς λοιδορείται η αντιπολίτευση και όποιο άλλοι, που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Είναι ολοφάνερο  το ποιος φταίει.
Στο αρδευτικό που επίσης επικαλείται ο  Δήμαρχος και οι περί αυτόν, όπως και ορισμένοι πρόεδροι που εμφανίζονται να ανησυχούν και να προτρέπουν τους δημοτικούς συμβούλους να ασχοληθούν έγκαιρα , παρατήρησε:
Σύμφωνα με το αρχείο του , το αρδευτικό απασχολούσε το δημοτικό συμβούλιο πάντα τον Απρίλιο. Γιατί φέτος κόπτονται τόσο πολύ απόν Μαρτιο.
Αφού όμως ήταν τόσο επείγον και η Διοίκηση ήταν έτοιμη , μπορούσε να το φέρει ως θέμα στην συνεδρίαση της Παρασκευής . Δεν το έκανε όμως. Προφανώς άλλοι ήταν οι σκοποί  και όχι η έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος. Τέλος αναφερόμενος στην Λαϊκή κάλεσε τον Δήμαρχο να μην ενεργεί εν βρασμώ , ανακοινώνοντας ημερομηνίες .
Αφού το έκανε όμως,  τον κάλεσε να είναι έτοιμοι οι χώροι και οι διαγραμμίσεις , αλλά και οι θέσεις  για τους ανθρώπους  της λαϊκής για να μην δημιουργηθεί σύγχυση  και πιθανές προστριβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)