Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας υλοποίησαν δράση για τον Αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.


Στα πλαίσια λοιπόν της 2ας Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας υλοποίησαν μια δράση με συμβολικό χαρακτήρα. Έφτιαξαν μπισκότα βουτύρου σε σχήμα παζλ (Σύμβολο του Αυτισμού - Gerald Gasson 1963), τα διακόσμησαν με χρωματιστή ζαχαρόπαστα και τα προσέφεραν στους αιμοδότες του ΚΥ Αριδαίας, που προσήλθαν για να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία του ΚΥ Αριδαίας. Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας με αυτή την ενέργεια ήθελαν να δείξουν ότι τα παιδιά με αυτισμό υπάρχουν, εκπαιδεύονται στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και μπορούν να προσφέρουν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Διευθύντρια του ΚΥ Αριδαίας κ. Φωτοπούλου Στέλλα, που όχι μόνο έδωσε την άδεια να πραγματοποιηθεί η δράση αλλά την υποστήριξε ένθερμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)