Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΔΡΑΣΗ LET’S DO IT GREECE
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΛ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ


Το Γυμνάσιο Εξαπλατάνου και το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του «Let’s do it Greece 2017» για την εβδομάδα της Χαράς, της Προσφοράς και του Εθελοντισμού στα Σχολεία.
Την Τρίτη 28 Μαρτίου οι μαθητές των σχολείων μας (135 συνολικά) και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων (15) αφού οργανώθηκαν σε ομάδες δράσης
ανέλαβαν τον καθαρισμό και  καλλωπισμό του αύλειου χώρου (15 στρέμματα περίπου) καθώς και του εξωτερικού περιβόλου του σχολείου.  Ο κύριος όγκος εργασιών επικεντρώθηκε στη συλλογή και απομάκρυνση απορριμμάτων, ξερόχορτων και παρασιτικών φυτών ώστε να διευκολυνθεί σε δεύτερη φάση η δενδροφύτευση και η περιποίηση των ήδη υπαρχόντων δέντρων και φυτών της αυλής.
Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, επιδεικνύοντας υποδειγματικό ζήλο και επιμονή αξιοποιώντας την εμπειρία τους από τις αγροτικές εργασίες στις οποίες συχνά συμμετέχουν. Επικράτησε ενθουσιασμός και το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες και προσδοκίες όλων. 
Η αυλή και ο περίβολος του σχολείου μας αποτελούν ένα εντυπωσιακό συνδυασμό καταπράσινου γρασιδιού, υγιών δέντρων και πολύχρωμων καλλωπιστικών φυτών,
ένα περιβάλλον ιδανικό για να φιλοξενήσει τη μάθηση και τη γνώση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)