Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Νεοεισερχόμενους προκρίνουν τα καινούργια Σχέδια

Λιάμης Λεωνίδας
Ανεξαρτήτου ηλικίας νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό κλάδου θα λαμβάνουν συν 10% ενίσχυση στα πλαίσια των νέων Σχεδίων Βελτίωσης, ρύθμιση που προκρίνεται έναντι της πριμοδότησης μόνο των Νέων Αγροτών, σύμφωνα με εισήγηση του προϊστάμενου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής των Προγραμμάτων Θύμιου Τσιατούρα.
Πρόκριμα σε εκμεταλλεύσεις με Τυπική Απόδοση 25.000 ευρώ και παραγωγικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με τον προϊστάμενο των διαχειριστικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agronews, ο κ. Τσιατούρας μίλησε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΑΜ το μεσημέρι της Τρίτης 23 Μαΐου, δίνοντας τις κύριες κατευθύνσεις για το σχεδιασμό των Σχεδίων Βελτίωσης, των οποίων η πρόσκληση όπως είπε εξαρτάται από την κατάσταση του μηχανογραφικού συστήματος.

Όπως είπε, τα Σχέδια Βελτίωσης θα έχουν 3 εκδοχές:
Η πρώτη θα αφορά τα «κλασσικά» Σχέδια για τρακτέρ, μηχανήματα, στάβλους και θερμοκήπια και θα έχει προϋπολογισμό 260-290 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη που θα αργήσει λόγω της αναθεώρησης των λεκανών απορροής υδάτων, θα ενισχύει αρδευτικές επενδύσεις και θα έχει προϋπολογισμό 22 εκατ. ευρώ. Ενισχύσεις σε επενδύσεις που αφορούν ΑΠΕ και διαχείριση αποβλήτων θα έχει μπάτζετ 35 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ο προϊστάμενος των διαχειριστικών, ενημέρωσε για τα κριτήρια μοριοδότησης λέγοντας πως θα έχουν πρόκριμα εκμεταλλεύσεις με Τυπική Απόδοση 25.000 ευρώ και οι παραγωγικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που θα κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch το Σάββατο 27 Μαΐου στα περίπτερα όλης της χώρας.  


Πηγή:agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)