Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Χαλαζόπτωση στην Δ.Ε. Βεγορίτιδας


Τις πληγείσες από τη χαλαζόπτωση της 23ης Μαΐου περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σαμλίδης, όπου μαζί με τους  κατοίκους της περιοχής διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.
Σε ορισμένες περιοχές η ζημία στις καλλιέργειες των κερασιών, των ροδάκινων και των μήλων είναι ολοκληρωτική καταστρέφοντας ουσιαστικά την φετινή σοδειά.
Πρόκειται για μια καταστροφή που θα επηρεάσει αρνητικά την τοπική οικονομία, καθώς τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής.
«Για ακόμα μια χρονιά οι αγρότες μας χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η καταστροφή στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση είναι τεράστια και έρχεται να προστεθεί στις ζημίες που έχουν πλήξει τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας από την αρχή της χρονιάς.  Οι κόποι ενός χρόνου χάθηκαν σε λίγα λεπτά οδηγώντας τους αγρότες μας σε απόγνωση. Η Πολιτεία πρέπει να επιληφθεί για την άμεση και δίκαια καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας,» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Μιχάλης Σαμλίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)