Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τεράστιο λάθος η πρόταξη του χρέους σε μη κατάλληλο χρόνο, δήλωσε ο Δένδιας
Τεράστιο λάθος και τεράστια παγίδα είναι η πρόταξη του χρέους σε μη κατάλληλο χρόνο, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.
 “Το χρέος είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά η πρόταξή του σε χρόνο μη κατάλληλο είναι ένα τεράστιο λάθος και μία τεράστια παγίδα στην οποία έχει μπει δύο φορές αυτή η ερασιτεχνική και μη ικανή κυβέρνηση”, είπε ο Νίκος Δένδιας και συμπλήρωσε: “Η κυβέρνηση χειρίζεται από την αρχή όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης με λάθος τρόπο δυστυχώς, άρα πολλά πράγματα φοβάμαι δεν μπορούμε να περιμένουμε, μακάρι να διαψευστούμε, αλλά φοβόμαστε πάρα πολύ”.
 Επισήμανε, επίσης, ότι, “ενόψει γερμανικών εκλογών, δεν υπάρχει χειρότερος χρόνος για να πιέζει η ελληνική πλευρά για τη ρύθμιση του χρέους. Θα πάρει πολύ λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσε να πάρει, εάν το θέμα αυτό ετίθετο σε πιο έξυπνο -για τα ελληνικά συμφέροντα- χρόνο”.
 Σχολιάζοντας τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και της γερμανικής πλευράς γενικότερα, ο Νίκος Δένδιας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι “η γερμανική πλευρά έχει πάψει να παίρνει πολύ στα σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση (…)”.
 Για την κατάθεση του πρώην προέδρου του “Ερρίκος Ντυνάν” Ανδρέα Μαρτίνη (με την ιδιότητα του μάρτυρα) στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, αλλά και το έργο των εξεταστικών επιτροπών, ο Νίκος Δένδιας είπε: “Πολύ φοβάμαι ότι ο συγκεκριμένος μάρτυς έχει περιορισμένη αξιοπιστία (…) κάτω από την πίεση της φυλάκισης και της ανάγκης να πετύχει κάτι, ο κ. Μαρτίνης ο Θεός ξέρει τι λέει”.
 Για τα θέματα της δημόσιας τάξης, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως “η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ασφάλεια των πολιτών ως αγαθό που δεν άξιο προστασίας και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στο Μενίδι ή στις Αχαρνές, όπου πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό προϋπήρχε (…)”.
 Για το Μενίδι και την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως “πρόκειται για γνωστό θέμα. Στο παρελθόν, είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια καταρχήν αστυνόμευσης, δηλαδή καταστολής, ενίσχυσης της αστυνομικής παρουσίας μέσω ενός νέου τμήματος σε ένα σχολείο που ήταν στη διαδικασία παραχώρησης (…) και βεβαίως αυτό θα σήμαινε την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος, σε συνδυασμό με τις πολιτικές των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας που θα έπρεπε να προσβλέπουν στην εκπαίδευση των παιδιών των Ρομά, να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, να μη φεύγουν από το σχολείο, να μην αναπαράγεται η εγκληματικότητα (…)”.
 Για το επεισόδιο εις βάρος του στη Βουλή, ανέφερε: “Η άποψή μου είναι –επί του γενικού θέματος- ότι η βία είναι εγγενές στοιχείο της Χρυσής Αυγής, είναι στοιχείο της πολιτικής της γιατί είναι στοιχείο της πολιτικής του ναζισμού. Δεν είναι μόνο ένας βουλευτής, δεν είναι μόνο μία περίπτωση. Η βία είναι η πολιτική της Χρυσής Αυγής. Βεβαίως εκδηλώνεται από πρόσωπα, αλλά δεν θεωρώ ότι περιορίζεται δυστυχώς εκεί. Μακάρι να ήταν αλήθεια”.

 14/06/2017 11:22
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Θεσσαλονίκη, Greece

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)