Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Τρόμος στο Βόρειο Λονδίνο – Βαν έπεσε πάνω σε μουσουλμάνους – Τουλάχιστον ένας νεκρός
  • Οδηγός μικρού φορτηγού σκόρπισε τον τρόμο στο Βόρειο Λονδίνο
  • Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός
  • Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο ο δράστης
Τουλάχιστον ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός επίθεσης στο Βόρειο Λονδίνο, όταν ένα μικρό βαν έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τέμενος.
«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του συμβάντος.
Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους.
Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι εκτός από τον 48χρονο οδηγό του μικρού φορτηγού που συνελήφθη ωστόσο οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.

Το περιστατικό αυτό, εντοπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.
Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς στο Βόρειο Λονδίνο.
Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας και καλεί τις αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τεμένη.
O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.
Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.
Ο σύζυγος της δολοφονημένης Τζο Κοξ, που ήταν μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τόσο οι ακροδεξιοί, όσο και οι ισλαμιστές τρομοκράτες μοιράζονται μία ιδεολογία, που θα πρέπει να ηττηθεί.
Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)