Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ:Αδικαιολόγητες οι επιθέσεις Τσιμτσιριδη εναντίον μου για τους ΡΟΜΑ


Ο. Γ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ
ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ 

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΗ




Πολλές απορίες εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης για τις επιθέσεις που δέχτηκε από πολλούς , αλλά  κυρίως  από τον Αντιδήμαρχο Γ. Τσιμτσιρίδη   για το θέμα  κατασκευής πρότυπο οικισμού  , που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Θεανώς Φωτίου στο Δημαρχείο Αλμωπίας ,προκειμένου να φιλοξενηθούν ρομά που εδώ και χρόνια κοντά στο γιαπί του κολυμβητηρίου. Πριν λίγες ημέρες , ο Γιάννης Σηφάκης , συναντήθηκε  στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο και συνεργάτες του , μετέφερε την πρόταση που είχε κάνει η υπουργός  Θεανώ Φωτίου, κατά την επίσκεψή της στον Δήμο Αλμωπίας στο και στην οποία είχαν συμφωνήσει όλοι. Μιλώντας το μεσημέρι στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 (ΚΑΙ 103,8 ΕΔΕΣΣΑ), έκανε  γνωστό , ότι στη συνάντηση στο Δημαρχείο ,τη περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος έκανε αποδεκτή την πρόταση της υπουργού  που επικαιροποίησε ο Βουλευτής. Έδωσε μάλιστα οδηγίες στους συνεργάτες του για τα περαιτέρω. «Ξαφνικά τόνισε ο Γιάννης Σηφάκης, δέχτηκα μια συκοφαντική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη, που παρέκαμψε  και άδειασε τον Δήμαρχο  και εμφανίζεται  με άλλες απόψεις. Αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν, δεν φταίω εγώ. Και εάν δεν θέλουν να γίνει το συγκεκριμένο έργο , είναι δική τους απόφαση και όχι δική μου.  Η όλη ιστορία όμως ανέδειξε το ποιον των ανθρώπων που είναι ενταγμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες.»


Απαντώντας σε παρατηρήσεις για την πρότασή του προς τον Δήμο Αλμωπίας να προχωρήσει στην ωρίμανση μελετών , παραδέχτηκε ότι  στον Δήμο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα  να μην απορροφώνται κονδύλια  . Να μην διεκδικούνται καινούργια , ενώ χάνονται και έργα , όπως το φράγμα της Φούστανης που χάθηκε επειδή δεν συντάχθηκε έγκαιρα απ΄τον Δήμο Αλμωπίας Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων . Κινδυνεύουν δε να χαθούν και άλλα αρδευτικά  και υδρευτικά έργα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι από τους πρώτους που εξασφάλισε κονδύλια για αθλητικά έργα , αλλά δεν έχει προχωρήσει στην δημοπράτησή τους .

Ο Γιάννης Σηφάκης εκτίμησε ότι ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση . Δυσλειτουργεί και αδυνατεί να προχωρήσει ακόμα και στα πιο εύκολα , με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.
Την Τρίτη 20 Ιουνίου  στις 11.15  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ μιλά ο Γ. Τσιμτσιρίδης  για το θέμα των ΡΟΜΑ

11 σχόλια:

  1. Σηφακη μαζεψου και κοψτο αυτό για τους Ρομα γιατί μη συναντηθούμε στη πιατσα θα τις μαζέψεις άγρια παλιό μαλακα που θέλεις να κάνεις τη πόλη μας Δεντροποταμο. Αησηχτηρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι δεν καταλαβαινεις απο αυτα που λεει .... αν ισχυουν ο ηθικος που παρετηθηκε θελει να κερδισει εντυπωσεις ...

      Διαγραφή
    2. Σιγα νταη του πληκτολογιου τα εσπασες ρα πλήκτρα..χαλαρωσε λίγο.

      Διαγραφή
  2. Γιαννακι,
    η Αριδαια δεν πρεπει να γινει ουτε Μενιδι, ουτε Ζεφιρι.΄Κανενας δεν εχει τιποτε με τους Ρομα. Ειναι ανθρωποι αλλα εχουν διπλα τους, κοντα τους πολλα εγκληματικά και παραβατικα στοιχεία τα οποία υπερπροστατευουν. Ολοι μας εχουμε και καποια μικρη εμπειρία από την εδω παρουσια τους, προς τουτο Γιαννακι οχι.
    ΟΧΙ ΡΟΜΑ στο "σπιτι" μας. Αδυνατουμε να "ΑΣΗΜΩΣΟΥΜΕ" για να μας τη μοιρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραπανω επικοινωνειτε με το περιβαλλον; ξερετε να διαβαζετε;
    Κανενα ζορι δεν εχει ο Σηφακης να γινει σωνει και καλα τιποτα και ουτε φυσικα να ελθουν Ρομα η οποιος αλλος στην περιοχη.
    Ο Μπινος και ο Τσιμτσιριδης συνεννοηθηκαν με την Υπουργο Φωτιου, καταλαβαινετε;
    Ο Σηφακης μετεφερε τις συνεννοησεις μεταξυ τους.
    Φυσικα δεν προκειται να γινει κανενα εργο αξιοπρεπειας με αυτους στον Δημο. Τα χρηματα θα πανε αλλου που τα θελουν.
    Οι ανθρωποι αυτοι στον Δημο ειναι πολυ πολυ λιγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΦΑΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι ρομα γιουφτοι είναι που ζουν ης βάρος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΝΝΗ.ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΑΛΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΥΓΥΡΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά ας ηρεμησουμε και ας κάνουμε ένα όμορφο διάλογο. Καταλαβαίνω το φίλο 7:02 μπορεί να του έχουν πάρει πράγματα να έχει πάθει μεγάλη οικονομική ζημιά η να έχασε κάποιον δικό του γιατί στην ουσια βγάζει πόνο ο άνθρωπος, όμως ας τα δούμε με την λογική πλευρά: αυτοί όλοι οι Ρομά που είναι στην Αριδαια έχουν σπίτια οικόπεδα στο Μελίση στη Καριωτυσσα Χαλκιδέων, Αλεξάνδρεια κ.λ.π και θέλουν να πάρουν και στη πόλη μας; ε όχι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Την ήρεμη πόλη μας από τότε που εμφανίστηκαν την έχουν βρωμισει την έχουν κατακλεψει από ότι ακούω και πολλά άλλα σοβαρά ειδικα στους κτηνοτροφους στους αγρότες στους γέρους ανθρώπους και άλλα. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να φυγουνε από τη περιοχή μας. Ο κόσμος της πόλης αλλά και των χωριών μας πρέπει να ξεσηκωθει γιατί θα συμβούν στη πορεία και άλλα περιστατικά σοβαρότερα. Πρέπει να προστατεψουμε την Αλμωπια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σηφάκη εσύ είσαι ο ξύπνιος και εμείς οι άσχετοι που δεν γνωρίζουμε, που δεν διαβάζουμε, που δεν ξέρουμε και εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις;
    Ποιο φράγμα Φούστανης χάθηκε; Υπήρξε καμία χρηματοδότηση και δεν το ξέρουμε; Η σε λόγια και εντυπώσεις να βρισκόμαστε;
    Σαμάνδη, βγάλε την ανακοίνωση του Καρασμάνη που τους καταγγέλλει ότι 437 εκατομμύρια ευρώ, που έβγαλε για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων- φραγμάτων παραμένουν παρκαρισμένα εδώ και 3 χρόνια στα συρτάρια των Βρυξελλών. Και αυτός μιλά για φράγμα Φούστανης; Για τόσο πολύ μ@λ@κες μας περνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΗΦΑΚΗ
    ΡΟΜΑ ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ - ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ
    ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
    ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΤΕ.
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)