Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ροδάκινα «μανεκέν»





ΘΕΛΕΙ  Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ





Ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) αναφέρει τα εξής:

«Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδάκινου και νιώθουμε την ανάγκη άλλη μια φορά να ενημερώσουμε τους παραγωγούς μας για την αναγκαιότητα παράδοσης στις βιομηχανίες κατάλληλης ποιότητας.

Όπως είναι γνωστό, η ελληνική κομπόστα ροδάκινου, αλλά και ο χυμός του και το κατεψυγμένο του προϊόν, κατέκτησαν εδώ και πολλά χρόνια την παγκόσμια αγορά. Αυτό στηρίχτηκε σε δύο προϋποθέσεις:

Α) την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προϊόντος

Β) το ανταγωνιστικό κόστος

Δυστυχώς, τα δύο τελευταία χρόνια, που είχαμε μειωμένη παραγωγή, η ποιότητα του συμπύρηνου ροδάκινου που παρέλαβαν τα εργοστάσια ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμισμένη, με κύριο χαρακτηριστικό τα άγουρα-πράσινα ροδάκινα. Αυτό δημιούργησε δυσκολίες διάθεσης του προϊόντος.

Φέτος, μπορούμε να φτιάξουμε τη χρονιά ανάκαμψης. Οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη γνωστή καλή ποιότητα του παρελθόντος για να ξανακατακτήσουμε τις αγορές.
Αυτό απλά σημαίνει να παραδώσουν ροδάκινα κίτρινα, με ελάχιστο βάρος 110 γραμμάρια, χωρίς ασθένειες».

5 σχόλια:

  1. Τα καλά χρόνια περασανε που επερναν τζάμπα λεφτά. Επιδοτήσεις καλαμποκια, επιδοτήσεις πρόβατα,επιδοτήσεις αγελάδες. Τέλος. Δουλεψτε τίμια, βγάλτε ποιοτικά προϊόντα για να έχετε τις απολαβες που πρέπει. Ας βγη ενας αγρότης και ένας Κτηνοτροφος και ας γράψει το όνομα του ότι δεν πήρε έστω και ένα ευρώ παράνομη επιδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου δεν φταίνε οι αγρότες και οι Κτηνοτροφοι έτσι ήταν το σύστημα. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος στους γεωπονους της Κάθε Διεύθυνσης Γεωργίας σε όλοι την Ελλάδα. Καταθέσεις, ακίνητα, παραθαλάσσια οικόπεδα και σπίτια, χρυσά ωρολογια κ.λ.π. Θέλω να μου πεις όμως ένα τομέα σε αυτή τη χώρα που είναι καθαρός χωρίς οικονομικά σκάνδαλα. Πες μου εναν; Στην παιδεία οικονομικά σκάνδαλα από πρυτάνης, στους Δήμους, στο στρατό, στο τουρισμό που με υπερτυμολογισεις περνανε επιδοτήσεις, στη δημοσιογραφια και στα ΜΜΕ μεγάλα σκάνδαλο,ακόμα και στην ορθόδοξη εκκλησία μας μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Πες μου ένας κουρέας που σε κουρευει σου έχει δώσει ποτέ απόδειξη; και αυτό ακόμη είναι οικονομικό σκάνδαλο. Μία ζωή η Ελλάδα έτσι ήταν έτσι είναι και έτσι θα είναι.-

      Διαγραφή
  2. ΕΣΕΙ ΟΕΞΥΠΝΟΣ ΟΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΗΜΟΤΑΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΕΤΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ ΚΩΤΑ Ε ΚΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που μπορώ να σου γράψω είναι να καθισεις και να μάθεις να γράφεις σωστά τα Ελληνικά. Εκτός από αγραμματος είσαι και αμορφωτος.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΡΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ.

      Διαγραφή

(3)