Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη Γερμανικής αντιπροσωπείας για διερεύνηση δυνατότητας συνεργασιών


Στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα επισκεφτούν το Δήμο Έδεσσας οι Δήμαρχοι Wernau κ. Armin Elbi και Neuffen κ. Matthias Backer.

Οι πόλεις Wernau και Neuffen βρίσκονται κοντά στη Στουτγκάρδη και έχουν περίπου ίδιο πληθυσμιακό μέγεθος με την Έδεσσα. Κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη λιμνών, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και των Γερμανικών Δήμων, σε ότι αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.
Βέβαια, στόχος δεν είναι μόνο αυτός αλλά η πολύπλευρη συνεργασία των περιοχών σε διάφορους τομείς, που μπορεί να περιλαμβάνει και τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα τις εξαγωγές φρούτων ή άλλων παραγόμενων προϊόντων.
Οι κ. Armin Elbi και Matthias Backer με τους συνεργάτες τους θα επισκεφθούν την Έδεσσα στις 18 και 19 Ιουλίου 2017 και υπάρχει πρόγραμμα ξενάγησής τους στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)