Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ολοκληρώθηκαν τα Ποζαρίτικα


Στην ιστορία πέρασαν τα 19α Ποζαρίτικα , οι τετραήμερες  πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου το Ποζαρ.

Η αυλαία έπεσε με μεγάλη επιτυχία  και σε αυτό συνέβαλλε η κεφάτη εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων  αλλά και του κόσμου , που δεν σταμάτησε να χειροκροτεί δέιχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι έμεινε ευχαριστημένος . Τα χορευτικά από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης , Την Καστοριά, την Κύπρο , και το Πόζαρ ου αναβίωσε τα Κυριακάτικα παλιά γλέντια .
Η Εκκλησιαστική επιτροπή με επικεφαλής τον Εφημέριο π. Σολωμώντα Ελπασίδη για μια ακόμα χρονιά τίμησε τους μαθητές και μαθήτριες που αποφοίτησαν από το Δημοτικό Σχολείο, τελείωσαν   την  γ΄Γυμνασίου και  εισήχθησαν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση .





Συγκινητική ήταν η εμφάνιση των Κυπρίων που τα έδωσαν όλα και ευχαρίστησαν δημόσια τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία , επιφυλασσόμενοι  να την ανταποδώσουν με την πρώτη ευκαιρία . Την παρουσία τους χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος , ο οποίος ανέβασε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης στα 1500 ευρώ προς τον Σύλλογο.
 Συνεχάρη παράλληλα όλα τα χορευτικά όπως και το Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο για την ενέργεια  της βράβευσης των μαθητών .
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης  συνεχάρη τους διοργανωτές για τις πολυήμερες   εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε εν συντομία στην ανάγκη συνδυασμού του πολιτιστικού  και του τουριστικού προϊόντος και τις δυνατότητες που δίνουν τα διάφορα νέα προγράμματα.
Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Σαμάνδης  , που απένειμε το αναμνηστικό στο χορευτικό της Καστοριάς  έκανε  μια σύντομη ιστορική αναφορά στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν επί των ημερών τους και εξελίχθηκαν σε κορυφαίες , όχι τυχαία , αλλά με την υποστήριξη και την αγάπη του κόσμου , των εθελοντών και των διοικήσεων  που επέμεναν και ρίσκαραν πολλά . Το αποτέλεσμα όμως τους δικαίωσε όλους . Έκανε μνεία και για πολλούς κατοίκους –υποστηρικτές των εκδηλώσεων που έφυγαν από τη ζωή.



Παρβρέθηκαν  ακόμα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργίου , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου Γιάννης Μποτφάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Λουτρών Πόζα Χρήστος Δήμτσης, του μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Μπίνας  και ο πρώην Δήμαρχος Δ. Πασόης .
                                                               


                                        



































































1 σχόλιο:

  1. νιμιμα ο δημαρχος δεν μπορει να δωσει ουτε 1 υρω απο το ταμειο του Δημου. Μονο απο την τσεπη του ή μαυρα. Γιαυτό να κοψει τα χουβαρνταλικια περι 1500 ευρω. Οχι οτι δεν αξιζει ο συλλογος το ποσό , ακομα κ 10000 λιγα θα ηταν για το εργο που επιτελει, ομως μαγκιες με ξενα κολυβα πλεον δεν γινονται, ας το καταλαβει για να μην μπλεξει και να μην παραμυθιαζει το δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)