Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ΔΗΚΕΔΕ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) έχει ενταχθεί στην πρόσφατη ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης η ΔΗΚΕΔΕ  μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, θα αποπληρώσει παλιές οφειλές ύψους 754.000€.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τόσο για τα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης, όσο και για τους πιστωτές της και την οικονομία της πόλης και της περιοχής. Αυτό διότι αφενός η ΔΗΚΕΔΕ θα εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της μέσω της συγκεκριμένης ρύθμισης και αφετέρου διότι το σύνολο των χρημάτων θα εισρεύσουν στην τοπική αγορά και φυσικά στις επιχειρήσεις και τους πολίτες στους οποίους οφείλονται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΕ σε σχετική του απόφαση εξήρε την προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στην διαδικασία για ένταξη του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών της επιχείρησης στη ρύθμιση, τονίζοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης, που δίνει μεγάλη ώθηση στην περαιτέρω πορεία και τις μελλοντικές της δραστηριότητες.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης κ. Νατάσα Ιατρίδου, αναφερόμενη στην εξέλιξη, δήλωσε: «Η ένταξη της ΔΗΚΕΔΕ στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμές οφειλές είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς και επίπονης προσπάθειας, η οποία δικαιώθηκε με αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Γ.Γ. της ΚΕΔΕ Γιάννη Μουράτογλου, για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια τους. Η ΔΗΚΕΔΕ θα συνεχίσει απερίσπαστη τις προσπάθειές της για περισσότερες,  καλύτερες και συνεχώς αναβαθμιζόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)