Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ανέδειξαν το πρόβλημα του νηπιαγωγείου Προμάχων


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΣΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ







Η Ουσιαστική , αντικειμενική  και  η σώφρων στάση που κράτησαν  οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βέσκοςκαι Χρήστος Μπάτσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Τετάρτη , ανέδειξε με σαφήνεια το πρόβλημα που υπάρχει  με το νηπιαγωγείο των Προμάχων.

Με σαφήνεια περιέγραψαν τα διαχρονικά  προβλήματα  που υπάρχουν στο κτήριο που  το καθιστά πλέον ακατάλληλο για χρήση , όσες παρεμβάσεις και να γίνουν . Με την άποψή τους συμφωνούν όλοι οι κάτοικοι.
Ο Δημήτρης Βέσκος αναφέρθηκε στο ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ του χωριού που θα μπορούσε να αποτελέσει λύση και να στεγάσει το νηπιαγωγείο. Αναρωτήθηκε γιαποιον λόγο από την μία το κράτος δαπάνησε πάνω από 160 χιλ ευρώ για να το κάνει στολίδι και από την άλλη κάποιες επιτροπές αποδαίνονται ότι δεν είναι κατάλληλο για  να χρησιμοποιηθεί ως Νηπιαγωγείο. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 60 παιδιά τα οποία θα μετακινηθούν προσωρινά σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου 25 τ.μ . που είναι πολύ μικρή. Διατύπωσε την άποψη ότι κα μετά  τις όποιες παρεμβάσεις στο υπάρχων νηπιαγωγείο δεν  θα υπάρξει αποτέλεσμα. Ουσιαστικά θα είναι χαμένα χρήματα αυτά που θα διατεθούν.
Με αυτά τα δεδομένα , όπως υποστήριξε η μόνη λύση πλέον είναι η κατασκευή  νέου κτιρίου. Μάλιστα υποστήρριξε ότι υπάρχει και κατάλληλο οικόπεδο.
Ο Χ. Μπάτσης ανφέρθηκε  και αυτός στο πρόβλημα . Για το  ΣΠΙΤΙ ΠΑΙΔΙΟΥ   είπε , ότι το χρησιμοποιεί ο Μορφωτικός Σύλλογος  του χωριού του οποίου είναι πρόεδρος  και ο οποίος το συντηρεί. Το κτίριο θα μπορούσε να αποτελέσει  λύση. Κάποιες επιτροπές όμως αποφάσισαν διαφορετικά.
Έτσι και ο ίδιος συντάχθηκε με την λύση κατασκευής νέου κτηρίου , όπως πρότεινε και ο Δ. Βέσκος.
Αν και οι δυό σύμβουλοι ανήκουν στην ομάδα διαφωνούντων του Δημάρχου, ούτε για μια στιγμή δεν έδειξαν αντιπολιτευτικές διαθέσεις.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος εμφανίστηκε να γνωρίζει το πρόβλημα. Απλά είναι έγνωστο και ποιον λόγο δεν ενήργησαν πιο έγκαιρα.
Ο Δήμαρχος ουσιαστικά μετά από την στάση των δύο συμβούλων που ήταν ταυτόσημη  με αυτή των κατοίκων , αναγκάστηκε  να βάλει νερό στο κρασί του και να δεσμευτεί δημόσια ‘ότι ο ίδιος προσωπικά θα κινήσει τις διαδικασίες  για την κατασκευή νέου κτιρίου. Διότι , όπως υποστήριξε ,οι Προμαχιώτες έχουν προσφέρει πολλά και  δεν έχουν πάρει τίποτα. Ν α θυμίσουμε πάντως ότι κατά καιρους τα τοπικά μέσα έχουν δημοσιεύσει παράπονα των κατοίκων για το κτίριο , όπως και το τοπικό σάιτ των Προμάχων .

Χαρακτηριστικό είναι το Δημοσίευμα   ΣΤΑ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ  τον Απρίλιο του 2014:





Την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου Προμάχων για την τραγική κατάσταση του κτιρίου.
Όπως μας κατήγγειλαν, το οίκημα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, με την υγρασία να έχει καταφάει τους τοίχους και τη μούχλα να βρίσκεται παντού. Εστίες μικροβίων διάσπαρτες και ο κίνδυνος μόλυνσης των μικρών παιδιών ελλοχεύει παντού.
Κατά περιόδους έχουν εντοπιστεί ποντίκια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε προχθές, όταν στην πόρτα του σχολείου βρέθηκε ένα φίδι να  κόβει βόλτες αμέριμνα.
Όπως μας ανέφεραν οι γονείς, έχουν κάνει πάμπολλες παραστάσεις διαμαρτυρίας στους υπευθύνους του δήμου για να πράξουν τα απαραίτητα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν εισακουστεί και μάλιστα, ούτε  έστειλαν κάποιον αρμόδιο να επιθεωρήσει από κοντά  το πρόβλημα.
Οι γονείς των παιδιών δηλώνουν εξοργισμένοι και μας τόνισαν ότι προσανατολίζονται να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο απαράδεκτο κτίριο.
Επίσης ετοιμάζουν διάφορες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ανώτερα επίπεδα από  αυτό του δήμου.
Δείτε φωτογραφίες της υποδομής του σχολείου που μας έστειλαν και που μιλάνε από μόνες τους.

16 σχόλια:

  1. Καινούργια παιδική χαρά 76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι προβαλετε μονο τον βεσκο .χρηστο το νου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δημαρχος απο την στιγμη που καναμε οι γονεις την συναντηση μαζι του δεσμευθηκε να μετακινηθουν τα παιδια απο την επομενη κιολας μερα στο δημοτικο σχολειο εχουν περασει 3 εβδομαδες και ακομα δεν εχουνε μετακονηθει τα παιδια μας.Ουτε αυτο δεν μπορεσε να κανει..Μας λεει για καινουργιο κτιριοκανει ποιον κοροιδευει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κατα την γνωμη μου πρεπει...να γκρεμιστουν και τα δυο κτηρια με σκοπο να ανοιξει η πλατεια και να χτιστουν καινουρια συμπληρωματικα ισως,στο σπιτι παιδιου.να γκρεμιστει επισης και το ιατρειο και να μετακομισει σε χωρο της κοινοτητας!
    ετσι μπορουμε να κανουμε με πολιτικη προσπαθεια μια πλατεια χαρμα οφθαλμων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο σε νοιαζει αχρηστε ποιος προβαλετε η που θα πεσει το κτιριο στα κεφαλια των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κυριος Γεωργιου ας τολμησει να ξανα εμφανιστει στους Προμαχους μετα απο τα ψεματα που μας ειπε στον αγιασμο των παιδιων.Οχι ψηφους με τις πετρες θα τον παρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ γεωργιου?εκπαιδευεται για μελλοντικος πολιτικος..το θα χωρις αντικρυσμα το χει ετοιμο

      Διαγραφή
  8. καθε μερα που περνα τα παιδια μας αναπνεουν μουχλα, ποτε θα γινει η μετακινηση επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκείνος ο Αμερικάνος γιατί μουγγάθηκε! Δεν έχει άποψη ή σκέφτεται το χιλιαρικάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γκρέμισμα του ιατρείου εξυπηρετεί τις καφετέριες του χωριού και τη λύση του προβλήματος. Εκτός αν στον ίδιο χώρο κτιστεί καινούριο σχολείο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχω μια απορια...το κτηριο αυτο ειναι ακαταλληλο εδω και παρα πολλα χρονια...λοιπον ο κ. Β εσκος ως αντιδημαρχος ( οταν ηταν ) τι εκανε; Και τωρα που επι δυομιση χρονια δεν ηταν αντιφρονουντας γιατι δεν το προτεινε; γιατι δεν ετρεξε να δει τις δυνατοτητες του συγκεκριμενου χωρου; Και ο κ. Μπατσης θεωρει οτι με μια συγνωμη θα του χαριστουν οι ευθυνες; Λιγη ντροπη κυριοι...δημοτικοι συμβουλοι και λοιποι αιρετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτο ειναι το κολπο ο ενας φταιει ο αλλος φταιει και στο τελος τιποτα δεν γινεται.Τα παιδια την πληρωνουν με την μουχλα ντροπη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχως ο κυριος Χατζηγιαννιδης δεσμευτηκε για αμεση μετακινηση..Απορω ηξερα την εννοια του ορου αμεσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι εινε ψεητες αλλα μιν νομιζουν οτι θα μεινονμε με σταυρομευα χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν η δεσμευση για καινουργιο κτίριο είναι ίδια με την δέσμευση για άμεση μετακίνηση, σωθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)