Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Δει , δει χρημάτων , Αλμωπαίοι




ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ποιος ο κάβουρας , ποιο το ζουμί του. Κάπως έτσι  μοιάζει το νέ τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπία με προϋπολογισμό 400 χλ . ευρώ περίπου.
«Φτάνουν ίσα , ίσα για να κλείσουμε τις λακκούβες , δήλωσε ο Δήμαρχος  Δημήτρης Μπίνος ο οποίος προσπάθησε , όπως και οι ελάχιστοι συνεργάτες του που μίλησαν, να τα ρίξουν όλα στη Κεντρική εξουσία που τους πετσόκοψε την ΣΑΤΑ. Η αντιπολιτευτική διάθεση του Δημάρχου προς την κεντρική  εξουσία  , ήταν υπέρμετρη και εμφανής. Εμφανής ήταν και η υποστήριξη προς την Ομοϊδεάτισσα Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Έδωσαν την εντύπωση ότι από την Π.Ε. Πέλλας δεν πέρασε ούτε μια μέρα ο Θ. Θεοδωρίδης.
Αόριστο αντιαναπτυξιακό , χωρίς όραμα χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ο Δ. Πασόης , που κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα  και δη στην καθημερινότητα. Παρατήρησε ότι ο Δήμαρχος έχει προσγειωθεί πλέον στην πραγματικότητα και δεν διακατέχεται από την αλλαζονεία  που τον διέκρινε μέχρι τώρα.  
Από την συνεδρίαση έλειπαν πολλοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως και το σύνολο σχεδόν των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων . Όπως δε έγινε γνωστό , μόλις οι μισές τοπικές κοινότητες υπέβαλαν τεχνικό πρόγραμμα. Γεγονός που σημαίνει ότι η δημοτική αρχή τους έχει απαξιώσει πλήρως , όπως επισήμανε ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος και ο Δ. Πασόης και επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τεχνικής Υπηρεσίας που επικαλέστηκε ο Χρήστος Χουρσόγλου, τόνισε ότι δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο τη χρονιά που πέρασε. Κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρατήρησε ότι μόλις το 10% διατίθεται για την πρώην δημοτική ενότητα ΕΞΑΠΛΑΤΆΝΟΥ. Με τα χρήματα που υπάρχουν δεν μπορεί να γίνει σχεδόν τίποτα, Για τον λόγο αυτό πρότεινε να διατεθούν 50 χιλ. ευρώ στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.
Την ανάγκη να γίνει νέο κτίριο –νηπιαγωγείο στους Προμάχους , τόνισαν ο Δημήτρης Βέσκος και  χρήστος Μπάτσης. Είναι η μόνη λύση , ενώ επανέλαβαν ότι τα χρήματα που θέλουν να διαθέσουν για το παλιό κτίριο που χρησιμοποιούν ως Νηπιαγωγείο θα πάνε χαμένα , καθώς το κτίριο δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Η αίθουσα που θα μετεγκατασταθούν προσωρινά τα παιδιά είναι πολύ μικρή. Γιαυτό και χρειάζεται άλλη μόνιμη λύση.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά να προχωρήσει στην κατεύθυνση κατασκευής νέου κτηρίου.
Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του Δημάρχου. Δεν το ψήφισε η αντιπολίτευση και οι διαφωνούντες σύμβουλοι της παράταξης του Δ. Μπίνου.
Περισσότερα σε νεώτερες αναρτήσεις μας.

1 σχόλιο:

  1. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... εάν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, να φύγουν και να μην αναλαμβάνουν ευθύνες στις οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Διότι, εν καιρώ διαδικτύου δεν βλέπουμε μόνο φωτογραφίες αλλά διαβάζουμε και για Δήμους που τα καταφέρνουν... μυαλό και θέληση χρειάζεται που μάλλον δεν διαθέτει κανείς τους εκεί μέσα. Μόνο σε ένα έχουν δίκιο: αποτελούν αντίγραφο - κακέκτυπο της κεντρικής εξουσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)