Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Προχωρά σε αγωγές ο Δήμος Αλμωπίας





ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΡΕΤΟΙ



Αγωγές  κατά των αιρετών που με προφορικές εντολές ανέθεσαν έργα  πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Αλμωπίας  προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που πληρώθηκαν μετά από δικαστικές προσφυγές εργολάβων που δικαιώθηκαν . Παράλληλα θα αναζητηθούν από τους εργολάβους όλα τα φορολογικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα έργα που δικαιώθηκαν δικαστικά.
Αυτό αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του δήμου Αλμωπίας στη συνεδρίαση της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, υιοθετώντας την εισήγηση της οικονομικής  υπηρεσίας του Δήμου.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε προφορικές αναθέσεις επί θητείας  Χρήστου Παλίκογλου  στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου για την επισκευή αρδευτικών κυρίως γεωτρήσεων . Οι αναθέσεις σύμφωνα με όσα υποστηρίζονταν στην αγωγή , η οποία έγινε δεκτή από τα δικαστήρια , έγιναν με  εντολές του τότε Δημάρχου ,Αντιδημάρχων και άλλων αιρετών .
Στο εξής κάθε  πληρωμή που γίνεται  χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες   διαδικασίες  θα αναζητούνται οι υπεύθυνοι στους οποίους θα καταλογίζονται τα ποσά  και στην συνέχεια θα απαιτούνται με αγωγές.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει σωρεία  τέτοιων περιπτώσεων κυρίως στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , αλλά και στον πρώην Δήμο Αριδαίας, λιγότερες , αλλά με αρκετά μεγάλα ποσα΄9Κυρίως στην ΔΕΥΑ)
Στην οικονομική επιτροπή συμμετείχαν , ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος ως πρόεδρος και τα τακτικά μέλη Στέφανος Αβραμίκας , Δημήτρης Πασόης και το αναπληρωματικό μέλος Γιώργος Χατζηγιαννίδης.

2 σχόλια:

  1. Η ΔΕΥΑ ΕΚΑΝΕ ΗΔΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)