Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Προς παράταση ως Ιανουάριο του 2018 για εισφορές αγροτών β’ εξαμήνου 2016

Παράταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 προτίθεται να χορηγήσει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας σε 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, προκειμένου να καταβάλλουν αναδρομικά τις εισφορές ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ για αγρότες), που αντιστοιχούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η παράταση για τους αγρότες θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, αφού ταυτόχρονα καλούνται να πληρώσουν και τις τρέχουσες εισφορές για το 2017 στον ΕΦΚΑ, που βγαίνουν κάθε μήνα.


Αυτό γνωστοποίησε την Τρίτη ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Τα ειδοποιητήρια άρχισαν να καταφθάνουν ήδη στους αγρότες, για τις εισφορές που πρέπει να πληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σε διαφορετική περίπτωση οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Ειδικότερα τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι επαγγελματίες ξεκινούν από τα 535 ευρώ και αφορούν σε:

-εισφορές του 2016 για τους ασφαλισμένους στο ταμείο Νομικών, δηλαδή σε περίπου 80.000 δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές,

-εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2016 για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ, περίπου δηλαδή 160.000 μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς,

-εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2016 για τους ασφαλισμένους του τέως ΟΓΑ, αφορά δηλαδή σε περίπου 650.000 ασφαλισμένους.

Από την πλευρά του πάντως ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας για το ζήτημα στον Real FM ισχυρίστηκε ότι δεν το γνωρίζει και ανακοίνωσε ως «πρωινό δώρο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι πιστεύει «ότι θα το οργανώσουμε να μην πληρώσουν έως το τέλος Νοεμβρίου. Έχω δώσει την κατεύθυνση να μετατεθεί τον Ιανουάριο του 2018».

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)