Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας






 στις λουτροπόλεις Σιδηροκάστρου και Άγκιστρου


Επίσκεψη την λουτρόπολή Σιδηροκάστρου που επλήγει από πυρκαγιά πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος καθώς και να μεταφέρει την συμπαράσταση του προς την διοίκηση της λουτρόπολης. 
Στην αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. Βασίλειος Μπαντής, Νίκος Ματθαίου και Ανέστης Βασιλειάδη.
Την αντιπροσωπεία ξενάγησε στην λουτρόπολη Σιδηροκάστρου ο συνεργάτης του Συλλόγου και πρώην διευθυντής της λουτρόπολης Ηλίας Σαχπατσίδης, καθώς ο πρόεδρος και ο διευθυντής της λουτρόπολης απουσίαζαν.
Κατά την ξενάγηση διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν όλο το δάσος γύρω από την λουτρόπολη.
Στην συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα των 500.000 ευρώ που ζητά η Περιφέρεια Κ.Μ. να επιστροφή για την μη αποπεράτωση του νέου ξενοδοχείου που εδώ και 15 χρόνια παραμένει ένα κουφάρι.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν στη συνέχεια το ξενοδοχείο. Η εικόνα και στους τέσσερις ορόφους που επισκεφτήκαν ήταν απογοητευτική, καθώς όλες οι πόρτες ήταν ανοικτές και ο χώρος δεν έχει καμιά φύλαξη. Έχουν ξηλωθεί τα πάντα, από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις τις μπανιέρες τους νιπτήρες κ.α.
Μετά την επιστροφή του ο πρόεδρος της λουτρόπολη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το ξενοδοχεία περατώθηκε σε ποσοστό 90% και έχει άδικο η Περιφέρεια Κ.Μ., ενώ σήμερα ένα ποσοστό  60% του έργου έχει καταστραφεί. Ανέφερε, επίσης ότι όλες τις κλοπές τις έχει καταγγείλει στην αστυνομία, καθώς και ότι η πρόταση της διοίκησης της λουτρόπολης είναι η ανακατασκευή του παλιού ξενοδοχείου.
Σε ερώτησή του κ. Αναστασιάδη για το εάν υπάρχει κάποια μελέτη αποπεράτωσης για το νέο ξενοδοχείο και ποιο είναι το κόστος, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η αρχική μελέτη. Το προεδρείο του συλλόγου πρότεινε να συνταχθεί κάποια μελέτη για την πιθανή προώθηση σε πηγές χρηματοδότησης.

Λουτρά Αγκίστρου
Μετά την επίσκεψη στα λουτρά Σιδηροκάστρου η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την μονάδα εμφιάλωσης νερού «Μπέλες» του Παναγιώτη Άκοκλαν. Μία πρότυπη μονάδα εμφιάλωσης  που βρίσκεται στο Αγκίστρο. Σημειώνεται ότι ο κύριος Άκογλαν είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας και διατέλεσε για πολλά χρόνια και αντιπρόεδρος του συλλόγου.
Ο κ. Άκογλαν ενημερώσει την αντιπροσωπεία για την σημερινή κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, και τόνισε ότι «την υπερφορολόγηση η ελληνική βιομηχανία δεν την αντέχει».
Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στα λουτρά Άγκιστρου, όπου διαπίστωσε την άψογη λειτουργιά της λουτρικής μονάδας. Ο πρόεδρος της λουτρόπολης Λευτέρης Μπάδας τόνισε ότι στόχος της λουτρόπολης είναι η κατασκευή μιας μεγάλης υπαίθριας πισίνας για τους νέους της περιοχής και τους επισκέπτες προκείμενου να αυξηθούν οι επισκέψεις και να ανακοπή η ροή των λουόμενων προς την Βουλγαρία.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας σε ρεστοράν της λουτρόπολης και συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)