Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου – «Ναι» και στο άρθρο 3

Εκπρόσωποι του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος
 βρίσκονται στα θεωρεία της Βουλής
Πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο

Δεκτό και το άρθρο 3 για την ηλικία των 15 ετών

Σειρά διαφοροποιήσεων από κυβερνητικούς βουλευτές

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για μία σειρά από θέματα

Ο Μητσοτάκης μίλησε για… εξωγήινους στην επιχειρηματολογία του

Κόντρα Κοντονή – Χρυσής Αυγής
Με αρκετές διαφοροποιήσεις από βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων, πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου, με 171 «ναι» στους 285 βουλευτές που ψήφισαν επί της αρχής.
Δεκτό έγινε και το άρθρο 3, που αφορά στον επαναπροσδιορισμό φύλου από την ηλικία των 15, καθώς υπέρ τάχθηκαν 148 βουλευτές.
Διαρροές υπήρξαν από την κυβερνητική πλευρά καθώς η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο.
Οι κκ Μπόλαρης και Μιχελογιαννάκης απουσίαζαν από την ψηφοφορία ενώ όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ψήφισαν όχι εκτός τον υφυπουργό παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι ο οποίος το ψήφισε.
Σε πολλά σημεία της συνεδρίασης αυξήθηκε η ένταση
Η ένταση αυξήθηκε αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησης, όταν ο Βασίλης Λεβέντης μίλησε για «ανώμαλα πράγματα» και έλαβε την ανάλογη απάντηση από τον Νίκο Βούτση, αλλά και όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αν «για του Χριστού την πίστη την Αγία σκοτώσατε τον Φύσσα; Για του Χριστού την πίστη την αγία κυνηγάτε τους μετανάστες».
Στα highlights βέβαια της συνεδρίασης κεντρική θέση παίρνει ο… εξωγήινος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλοντας να δώσει μία πιο επιστημονική χροιά στην πρόταση του κόμματός του να καταψηφίσει, μίλησε για εξωγήινους που υπαγορεύουν σε ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν το φύλο τους…
Τι ανέφεραν οι βουλευτές στις ομιλίες τους
«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπειαισοπολιτείαενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι «πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες«Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο», προσέθεσε.
Καταψήφισε η ΝΔ και κατέθεσε δική της πρόταση
Ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε νωρίτερα την αντίθεση του κόμματός του στο νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με μανδύα προοδευτισμού.
Παράλληλα, κατέθεσε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ορίζει ως προϋποθέσεις για την αλλαγή φύλου, την επιστημονική γνωμάτευση για την ενσυνείδητη επιλογή του ατόμου, τη δυνατότητα κρίσης μόνο μία φορά, τα δύο στάδια εξέτασης στο δικαστήριο και όριο ηλικίας τα 18 έτη.
Τελικά τη «γαλάζια» τροπολογία δεν ψήφισαν παρά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πάλι όχι όλοι, αφού αρκετοί, μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν απόντες.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)