Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Εκτός Μουντιάλ οι 4 πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο – Καταρρέει το τηλεοπτικό προϊόν;


Το Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας, γνωρίζει ήδη 23 από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν.

Εκείνο που ίσως αξίζει να σημειωθεί, είναι η απουσία από την κορυφαία διοργάνωση, εθνικών ομάδων από τις αναδυόμενες αγορές του ποδοσφαίρου.
Μετά το Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022, ακολούθησε η Κίνα, που δεν τα κατάφερε με τον Μαρτσέλο Λίπι στον πάγκο της.
Μεγαλύτερη έκπληξη από τις ΗΠΑ, που δεν έλειπαν στο ραντεβού για 28 χρόνια. Από το Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, όπου παρουσιάστηκαν σε τελική φάση μετά 40 χρόνια (η προηγούμενη στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 1950), έδιναν συνέχεια «το παρών». Αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν.
Επίσης κάποιοι εξετάζουν ήδη τις απουσίες των ΗΠΑ, αλλά και εκείνη της Ουκρανίας, με κοινωνικοπολιτικά κριτήρια, επισημαίνοντας τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών με τη Ρωσία.
Έτσι και αλλιώς πάντως, ιδιαίτερα η απουσία Κινέζων και Αμερικάνων,οδηγεί σε μία υποτίμηση κυρίως του τηλεοπτικού προϊόντος της κορυφαίας διοργάνωσης, αφού είναι γνωστή η δυναμική τους σε αυτόν το τομέα.
Επιπλέον, είναι γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν στο Μουντιάλ οι τέσσερις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο: Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ και Ινδονησία. Συνήθως υπήρχαν 2 στις 5 (Βραζιλία και ΗΠΑ), ενώ στη Νότια Κορέα-Ιαπωνία το 2002 ήταν 3 στις 5 (και Κίνα). Αυτή τη φορά μόνο μία.
Θα συμμετάσχει, και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, η πέμπτη πιο πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, η Βραζιλία, η πρώτη που προκρίθηκε από τον Μάρτιο.
Απομένουν τα play-off σε Ευρώπη, οι διηπειρωτικές συναντήσεις Νέα Ζηλανδία-Περού και Αυστραλία-Ονδούρα και οι τρεις ομάδες που απομένουν από ισάριθμους ομίλους στην ήπειρο της Αφρικής:συναγωνίζονται Τυνησία και Κονγκό στον πρώτο όμιλο, Μαρόκο και Ακτή του Ελεφαντοστού στον δεύτερο, Σενεγάλη και Μπουρκίνα Φάσο στον τέταρτο.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)