Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δε σκάω κιόλας για τα τουρκικά αεροσκάφη F-35, αν τα πάρει, δηλώνει ο Αρχηγός ΓΕΑ

Εάν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί με επιτυχία η αναβάθμιση των πλέον προηγμένων ελληνικών F-16 στο επίπεδο F-16V, αλλά και των F-16 Block 50 στο επίπεδο των σήμερα πλέον προηγμένων F-16 στο ελληνικό οπλοστάσιο, η ελληνική άμυνα θα βρεθεί σε πολύ καλό επίπεδο, ασχέτως εάν η Τουρκία παραλάβει τα πρώτα F-35 Lightning II.

 Αυτά είναι εν ολίγοις τα λόγια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, αντιδρώντας στον ορυμαγδό των αναφορών για τη θανάσιμη απειλή που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία αποκτήσει το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος της Lockheed Martin που έχει ανατρέψει τον «παραδοσιακό» τρόπο με τον οποίο εξετάζεται η ισορροπία δυνάμεων.
 Ο αρχηγός ΓΕΑ δεν φάνηκε να ανησυχεί υπέρμετρα για τα F-35 που θα διαθέτει στο μέλλον η τουρκική Αεροπορία (THK), όταν τα παραλάβει, αν τα παραλάβει τελικά με τις ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, λόγω Ερντογάν. Όχι ότι δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, όμως η συντριπτική υπεροχή που θα διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία απέναντι στα τουρκικά F-16, πολύ απλά θα επαναφέρει κάποια ισορροπία στο Αιγαίο.
 Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα: Να αντιμετωπιστεί η ποιοτική βελτίωση της THK λόγω της αναβάθμισης των δικών της F-16 που αποτελούν τον κορμό του τουρκικού αεροπορικού στόλου. Σε μερικά χρόνια από σήμερα, πιθανότατα θα μιλάμε με άλλους όρους…
 Τα F-35 θα είχαν νόημα εάν η Τουρκία αποφασίσει να εξαπολύσει προληπτικό πλήγμα σε βάρος της Ελλάδας, δηλαδή να επέλεγε πολεμική αναμέτρηση, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεφεύγαμε από το επίπεδο της σημερινής αντιπαράθεσης στο Αιγαίο και η αντιμετώπιση της κατάστασης θα ήταν «ολιστική», όπου θα έπαιζαν ρόλο στην τελική έκβαση πολλά περισσότερα… 


ΠΗΓΗ: Defence Point

Αναρτήθηκε από: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)