Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή των Λουτρών Πόζαρ σε συνέδριο τουρισμού στην Ιταλία





Με την  συμμετοχή των Λουτρών Πόζαρ  διεξήχθη από τις 3 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στην Ιταλία στην πόλη Cori , περίπου σαν την Αριδαία σε μέγεθος
διεθνές Συνέδριο Τουρισμού στο οποίο συμμετείχαν Δήμοι και πολλοί επαγγελματίες που ασχολούνται με το Τουρισμό.
Στη συνάντησή αυτή δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί η λουτρόπολη του Πόζαρ.
Δύο θεματικές  ενότητες κυριάρχησαν  στο συνέδριο : 
 Του Θρησκευτικού
και του Ιαματικού Τουρισμού.
Καταγράφηκαν κατά γενική άποψη θέσεις που έχουν να κάνουν με την ανάγκη ανάδειξης συνθετικά όλων των μορφών Τουρισμού και παρουσιάστηκαν Τουριστικά Προιόντα από πολλές Ευρωπαικές χώρες.Στο συνέδριο συμμετείχε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος των  Λουτρών   και Αντιπρόεδρος  τυο Συνδέσμου Δήμων Ιαμτιών Πηγών Ελλάδας,Δημήτρης  Μπίνος   ,το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρισης Γιάννης Μπίνας και ο Αντιδήμρχος Στέφανος Αβραμίκας.




Ο Γιάννης Μπίνας ο οποίος είχε διατελέσει κοινοτάρχης Λουτρακίου  και πρόεδρος της τότε κοινοτικής επιχείρησης δήλωσε:

« Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε περίτρανα , ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη, προσπαθούν να βρούν ένα μοντέλο που να μοιάζει με τα δικά μας  Λουτρά . Παράλληλα όμως φάνηκε και η δυναμική που μπορεί να αποκτήσει ακόμα περισσότερο ο θρησκευτικός τουρισμός με τα μοναστήρια Αρχαγγέλου και Προμάχων . Πιστεύω ότι στην περιοχή μας ουσιαστικά έχουμε δει λίγα πράγματα  μπροστά στις προοπτικές  και δυνατότητες  που υπάρχουν . Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε ότι η λουτρόπολη μας συνδυάζει σχεδόν  όλες τις εναλλακτικές μορφές ιαματικούς  τουρισμου και φυσικού περιβάλλοντος ,  τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Η συμμετοχή σε τέτοια συνέδρια δίνει την δυνατότητα να διευρύνονταν  οι ορίζοντες , Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάντα προκύπτουν καλά.  Θεωρώ ότι τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης  και δικαιολογημένα . Εκείνο που χρειάζεται είναι η υποδομή συνδυασμένη με την φύση την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε και να την σεβαστούμε με ευλάβεια. ¨»

1 σχόλιο:

(3)