Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Κατασκευή του νοσοκομείου παίδων στα λουτρά Θέρμης





Την πρότασή του για κατασκευή του νοσοκομείου Παίδων στα λουτρά Θέρμης, αντί για τον χώρο του πρώην στρατοπέδου «Φαρμάκη», δημοσιοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεως Ελλάδας.


Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος προτείνει προς το υπουργείο Υγείας την κατασκευή του νοσοκομείου παίδων στο οικόπεδο των 500 στρεμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στα λουτρά της Θέρμης με παράλληλη ανάπτυξη θεραπευτικής ιαματικής μονάδας και την αξιοποίηση της γεωθερμίας.
Παράλληλα, για την έκταση του πρώην στρατοπέδου «Φαρμάκη», προτείνει αυτή να παραχωρηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου




                                 Η  προταση 

      
Προς: Δήμο Θεσσαλονίκης
Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας
                        Δήμο Θέρμης

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την τροποποίησή του ρυμοτομικού σχεδίου στο πρώην στρατόπεδο «Φαρμάκη», μεταξύ των οδών Β. Όλγας, Μητροπολίτου Κυδωνίων,  Γ. Παπανδρέου κλπ. για την κατασκευή στο χώρο νοσοκομείου παίδων και χώρου πρασίνου.
Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μια έκταση στην καρδιά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, έκτασης περίπου 31 στρεμμάτων και ιδιοκτησίες του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης προτείνει  να  παραχωρηθεί για την κατασκευή του νοσοκομείου παίδων, που φιλοδόξει να αναγείρει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδας.
Το ζήτημα της κατασκευής του νοσοκομείου παίδων έχει επανέλθει πολλές φόρες τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο, ενώ έχουν εξεταστεί πολλές εναλλακτικές τοποθεσίες για την κατασκευή του. Η πρόσφατη εξαγγελία για χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου, έδωσε νέα πνοή στο εγχείρημα.

Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να συμβάλει στο δημόσιο διάλογο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας προτείνει προς το Υπουργείο Υγείας την κατασκευή του νοσοκομείου παίδων στο οικόπεδο των 500 στρεμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στα λουτρά της Θέρμης με παράλληλη ανάπτυξη θεραπευτικής ιαματικής μονάδας και την αξιοποίηση της γεωθερμίας. 

Προτείνει παράλληλα η έκταση του πρώην στρατοπέδου «Φαρμάκη», να παραχωρηθεί  στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου και αθλητισμού που τόσος έχει ανάγκη η ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Με την πρόταση αυτή δίνεται ανάσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και αναπτύσσεται η πόλη περιμετρικά. Παράλληλα, αξιοποιείται η περιοχή των λουτρών θέρμης με την ανάπτυξη δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.

        Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Ανέστης Αναστασιάδης             Αχιλλέας  Μεταλούλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)