Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας: Δεν μιλάτε για τα δώρα της Siemens – Μητσοτάκης: Δεν πήρα κανένα δώρο (video)

*Η Ώρα του Πρωθυπουργού με θέμα ζητήματα ασφάλειας
*Για άγρια κατάσταση βίας και ανομίας μίλησε ο αρχηγός της ΝΔ
*«Είστε σε πανικό, έχετε καημό να επιστρέψετε στην εξουσία» απάντησε ο πρωθυπουργός
*«Δεν καταλάβαινα αν στο βήμα ήταν ο Γεωργιάδης ή ο Μητσοτάκης» σχολίασε
*«Με την ερώτησή σας θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους»
Το ζήτημα της ασφάλειας τέθηκε το πρωί της Παρασκευής ψηλά στην πολιτική ατζέντα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα αυτό.
Η συζήτηση κινήθηκε εξαρχής σε υψηλούς τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει μία κατάσταση βίας και ανομίας και τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά αναφερόμενος στις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και σε μία σειρά ζητήματα που συνδέουν τη ΝΔ με εγκληματίες και υπόδικους.
Ο πρωθυπουργός κατά την αρχική τοποθέτησή του «ευχαρίστησε» τον κ. Μητσοτάκη για το timing της ερώτησής του, καθώς όπως είπε, μία μέρα μετά την κατάθεσή της συνελήφθη ο 29χρονος που φέρεται να είχε στείλει το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, ο φερόμενος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μία σειρά άλλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτάκη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω», είπε πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής.
Πρόσθεσε, επίσης, πως ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε την αίσθηση πως ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Καταλόγισε ακραία λογική στον πρόεδρο της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκει τον ρυθμό της. «Δεν βολεύεστε κ. Μητσοτάκη γιατί και εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν, βλέπουν ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετο βάρος».
«Μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία» πρόσθεσε στη συνέχεια, εξηγώντας πως με την ερώτηση αυτή θίγονται οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να κάνουν τη δουλειά τους.
«Τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και ανεβάζετε συνέχεια στο twitter όλο συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη συμπεριφορά «Τζέκιλ και Χάιντ».
«Θα σας δώσω την ευκαιρία να συνεχίσετε τα συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ.»
«Θα σας δώσω την ευκαιρία να συνεχίζετε να τους δίνετε συγχαρητήρια, παρουσιάζοντάς σας τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Γίνεστε γραφικός με αυτά που λέτε, το έχετε καταλάβει;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
Μητσοτάκης: Η κυβέρνησή σας δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την κατάθεση της ερώτησής του αναφέρθηκε σε μία σειρά περιστατικών, θέλοντας να παρουσιάσει μία «άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής».
«Η κυβέρνησή σας δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει συγχαρητήρια, ακριβώς γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σε μια κατάσταση βίας και παρανομίας. Μια άγρια και επικίνδυνη κατάσταση που είναι αποτέλεσμα παραλείψεων και πράξεων της δικής σας Κυβέρνησης. Γιατί η αστυνομία ξέρει, μπορεί και έχει ικανότατα στελέχη, με άρτια εκπαίδευση και αίσθημα καθήκοντος. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η Κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Ή όταν προωθείτε πολιτικές που της δένουν τα χέρια», σχολίασε.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)