Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018



Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Ο δυναμικός κλάδος της μελισσοκομίας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας»



Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα του 5ου ορόφου του Διοικητηρίου έγινε η ενημέρωση των επαγγελματιών μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σχετικά με τα προγράμματα μελισσοκομία, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο.


«Ο δυναμικός κλάδος της μελισσοκομίας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και όλο και περισσότεροι πολίτες ασχολούνται με το προσοδοφόρο επάγγελμα του μελισσοκόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο σύντομο χαιρετισμό της στην ενημερωτική συνάντηση, λέγοντας ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της κατέχει την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο στην παραγωγή μελιού με ποσοστό περίπου 19%, ενώ και η Πέλλα παρουσιάζει 633 ενεργούς μελισσοκόμους με περίπου 32.000 κυψέλες. Συνδράμουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για την προβολή αυτής της δυναμικής που παρουσιάζει η μελισσοκομία στην περιοχή μας για την αύξηση, τελικά, του εισοδήματος των παραγωγών και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής» κατέληξε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Εντεταλμένη σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη η οποία απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας του παρευρισκόμενους παραγωγούς και συγχαίροντας τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας που οργάνωσαν τη συνάντηση. Επίσης, τόνισε τη σημασία της προβολής προϊόντων μελιού μέσω των εκθέσεων και αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας σε ανάλογη διοργάνωση ανάδειξης των τοπικών προϊόντων η οποία πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι το διήμερο 20 – 21 Ιανουαρίου.


Στην εκδήλωση, η υπεύθυνη ενημέρωσης για τα μελισσοκομικά προγράμματα, Γεωπόνος κυρία Κατερίνα Καλαϊτζίδου παρουσίασε αναλυτικά όλο το πλαίσιο των δράσεων που «τρέχουν» καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται από τους ενδιαφερόμενους για να επωφεληθούν από τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές. Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά σε καινοτόμες δράσεις που υλοποιούνται στην Πέλλα και κατατέθηκαν νέες προτάσεις προς υλοποίηση.

1 σχόλιο:

  1. Κυρία ΑΗΔΟΝΑ δέστε πρώτα το θέμα της μεταφοράς των παιδιών στο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)