Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τζουμπρίγκες μετ εμποδίων στην Έδεσσα



  Ο τελευταίος μεζές της χρονιάς, οι τζουμπρίνκες μαγειρεύτηκε και
γιορτάσθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκούδες -Μέτσκες σε εκδήλωση με φωτιά που οργανώθηκε και φέτος Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 σε χώρο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας. Χορός, τραγούδι, κρασί και τσίπουρο και φυσικά άφθονες τζουμπρίνκες που βράζονταν επί τόπου. Πλήθος κόσμου διασκέδασε με την ψυχή του μέχρι αργά το βράδυ ενώ παράλληλα γεύτηκε δωρεάν εκλεκτά ψημένα εδέσματα και  άφθονο λευκό και κόκκινο κρασί

O Σύλλογος διέθεσε όλα τα παραπάνω δωρεάν στους περευρισκόμενους Εδεσσαίους αλλά και  επισκέπτες που ήρθαν να διασκεδάσουν.

Εκείνο όμως που  λίγο έλλειψε να τινάξει στον αέρα την εκδήλωση ήταν  ότι με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να ακυρώσουν την εκδήλωση με διάφορα τεχνάσματα για τους δικούς τους λόγους .έγιναν απαράδεκτες παρεμβάσεις, αναζητήθηκε ανεπιτυχώς ο Δήμαρχος να διευθετήσει το πρόβλημα, αλλά τελικά η εκδήλωση έγινε κανονικά .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η προσωρινή με τον ΣΥΡΙΖΑ  Βουλευτής  Θ. Τζάκρη και ο Βουλευτής Γιάννης  Σηφάκης .

Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκε και υπαλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία καταγράφει αυτά τα έθιμα της Μακδεονίας τα οποία θα εκδοθούν σε βιβλίο, όπως επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο  επικεφαλής της διοργάνωσης των Κωδονοφώρων, εκδήλωσης Βαλκανικής εμβέλειας  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσ/νίκη, όπου και φέτος η εκδήλωση θα γίνει  στις 17 -2-2018.

2 σχόλια:

  1. ο ιδιος ο δημαρχος εστελνε αστυνομια κ πυροσβεστικη, οι οποίοι ζητουσαν αδεια χρησης του χωρου (που ο ιδιος δεν εδινε αν ειχε τραγουδι-ναι εν ετει 2017 νεκραναστηθηκε ο Μεταξας) και μετρα πυρασφαλειας. Το προβλημα του το τραγουδι, τους ηθελε με μουγγή μουσική, μεχρι που του το υποσχεθηκαν οι διοργανωτες, ομως ηρθε η υπουργος και του χαλασε την σουπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)