Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο Τζορτζ Σόρος επιτίθεται και απειλεί Facebook και Google: «Οι μέρες σας είναι μετρημένες»

 
ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ


«Απειλή» για την κοινωνία χαρακτήρισε το Facebook και τη Google ο Τζορτζ Σόρος από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.


«Οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις και οι εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου εκμεταλλεύονται το φυσικό περιβάλλον, οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλεύονται το κοινωνικό περιβάλλον», είπε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστηρίζοντας ότι Facebook και Google έχουν εξελιχθεί σε «εμπόδια για την καινοτομία» κι ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες».

Κατά την άποψη του Σόρος «οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων, χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται, πράγμα που έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία της δημοκρατίας, ιδίως όσον αφορά στην ακεραιότητα των εκλογών.»

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εν λόγω εταιρείες εξαπατούν τους χρήστες κατευθύνοντας την προσοχή τους στους δικούς τους εμπορικούς σκοπούς και τους εθίζουν σκοπίμως στις υπηρεσίες που αυτές προσφέρου, πράγμα «ιδιαίτερα επιβλαβές για τους εφήβους».

Ενώ προειδοποίησε για το διαφαινόμενο κίνδυνο εταιρείες που έχουν συλλέξει πολλά δεδομένα στο Διαδίκτυο να συνδυάσουν τα δικά τους συστήματα συλλογής πληροφοριών με κρατικές υπηρεσίες: «Αυτό ίσως καταλήξει σ’ έναν ιστό ολοκληρωτικού ελέγχου, που ούτε ο Άλντους Χάξλεϊ ή ο Τζορτζ Όργουελ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν».

Ο Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας προειδοποίησε ότι αυτά τα «πανίσχυρα μονοπώλια» δεν πρόκειται να αλλάξουν συμπεριφορά χωρίς επαρκή εποπτικό έλεγχο.

Στην ίδια ομιλία ο Τζορτζ Σόρος άσκησε δριμεία κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι με την πολιτική του έφερε τις ΗΠΑ σε τροχιά πυρηνικού πολέμου με τη Βόρεια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)