Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό





Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό και οι εκκρεμότητες για τη νέα χρονιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανηγυρικής συνεδρίασης του ανασυγκροτημένου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου προχώρησε στην ανακατανομή των θέσεων ευθύνης των μελών με βάση τη νέα του σύνθεση (Επισυνάπτεται το ανασυγκροτημένο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου).
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές.
Ο κ. Αναστασιάδης έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λουτρά Πλατύστομου, για τα οποία πρότεινε να υπάρξει μετάβαση αντιπροσωπείας του συλλόγου προκείμενου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και να υπάρξουν επαφές με τον τοπικό δήμο, καθώς και τα λουτρά Απολλώνιας, για τα οποία, επίσης πρότεινε να υπάρξει μετάβαση αντιπροσωπείας του συλλόγου προκείμενου να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί στη λουτρόπολη λόγο της φιλοξενίας Σύριων προσφύγων.
Τόνισε, επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι λουτροπόλεις εξαιτίας των γραφειοκρατικών δυσκολιών στη χορήγηση σε ασφαλισμένους του λουτρικού επιδόματος, σύμφωνα με τα πολλά παραπόνα που διατυπώνουν υπεύθυνοι λουτροπόλεων προς τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου.
Ακολούθησε η εξέταση της κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα της κατασκευής του νοσοκομείου παίδων στη Θεσσαλονίκη, χάρη στη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Μετά από διαλογική συζήτηση και εξέταση των δεδομένων (προτάσεις δημάρχων, βουλευτών και δεδομένα οικοπέδων) το Δ.Σ. προτείνει και πάλι προς το Υπουργείο Υγείας την κατασκευή του νοσοκομείου παίδων στο οικόπεδο των 500 στρεμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στα λουτρά της Θέρμης με παράλληλη ανάπτυξη θεραπευτικής ιαματικής μονάδας και την αξιοποίηση της γεωθερμίας. 
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από την ομάδα εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείο Τουρισμού για τον καθορισμό των ιαματικών φυσικών πόρων. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της βέλτιστης αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων, στο βαθμό που αυτοί είναι διαθέσιμοι για χρήση από άλλες μονάδες είτε για θέρμανση, είτε για θερμοκήπια είτε για ιαματική χρήση.





Το νέο Δ.Σ. που συγκροτήθηκε ομόφωνα τις 22/02/2018 κατένειμε τους τομείς ευθύνης ως εξής:
Πρόεδρος: Ανέστης Αναστασιάδης, ιδρυτής και για 4 χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, πρώην Αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης.
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Επαμεινώνδας Όχουνος, επιχειρηματίας, υπεύθυνος για τη συνεργασία με ευρωπαϊκές λουτροπόλεις.
Α΄ Αντιπρόεδρος: Χρήστος  Σιδηρόπουλος, τοπογράφος μηχανικός.
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης  Άκογλναν, επιχειρηματίας, υπεύθυνος ανάπτυξης. 
Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος δημοσιών σχέσεων και εκπρόσωπος τύπου: Αχιλλέας Μεταλούλης, δημοσιογράφος και θεολόγος.
Ειδικός Γραμματέας: Γεράσιμος Κιφοκέρης, αρχιτέκτων μηχανικός, υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων.
Ταμίας: Φώτης Γούναρης: φιλόλογος καθηγητής, υπεύθυνος σε θέματα εκδόσεων βιβλίων και εντύπων του συλλόγου.
Υπεύθυνος για το site του Συλλόγου: Νίκος Ματθαίου, επαγγελματίας.
Υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και θεμάτων ανάπτυξης Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων: Βασίλειος Μπαντής, επαγγελματίας.
Υπεύθυνος περιφερειακού τύπου: Πέτρος Σαμάνδης: εκδότης εφημερίδας.
Πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού και εκδρομών: Βασιλειάδης Ανέστης, επαγγελματίας.

Συγκρότηση Επιτροπών
Μετά από πρόταση του προέδρου Ανέστη Αναστασιάδη το Δ.Σ. αποφάσισε τη συνέχιση της δράσης των επίτροπων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Γυναικών και της Νέας Γενιάς.
Στην Επιτροπή Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου: Χρήστος Γεωρνάς (ως αντιπρόεδρος), Βασίλειος Πανταζής, Ανδρέας  Τσαούσης και Άρης Μποτζιούκης. 
Στην Επιτροπή Γυναικών συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου: Σοφία Κυριακίδου, (ως πρόεδρος),  Αργυρό Μαυροπούλου, Χαρίκλεια Λαμπρίδου, Κορνηλία Σιδηροπούλου, Αναστασία Αυγερινού, Δέσποινα Παπαδοπούλου, και Δώρα Τσίμπα.
Τέλος, υπεύθυνος της Επιτροπής Νέας Γενιάς ορίστηκε ο Χρήστος Γιασκουλίδης.

Επιστημονικοί  συνεργάτες
Για την καλύτερη λειτουργία του Πανελλήνιου Συλλόγου το Δ.Σ. προχώρησε στον ορισμό επιστημονικών συνεργατών. Ειδικότερα όρισε τους:
Δέσποινα Παπαδόπουλου, οικονομολόγο, τραπεζικό υπάλληλο, ως συνεργάτη σε θέματα χρηματοδοτήσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Κωνσταντίνα Κυριακού: δικηγόρο, ως υπεύθυνης για τα νομικά θέματος επίσης και ο Γιώργος Πλαγάκος ηλεκτρολόγος Μηχανικός  και Μιτσιάλης Κώστας γεωπόνος

Συγκρότηση Ελεγκτικής Επιτροπής
Πρόεδρος: Χρήστος Γιασκουλίδης: μέλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος προβολής στο χώρο της τηλεόρασης.
Μέλος: Παναγιώτης Έμμας, συνταξιούχος.
Μέλος και  Υπεύθυνος προβολής των λουτροπόλεων μέσω  των ραδιοφωνικών σταθμών: Αλέξανδρος Αναστασιάδης: γενικός διευθυντής προγράμματος ραδιόφωνου 1055 rock radio.
Αναπληρωματικά μέλη
Ενώ  επιλαχόντες είναι κατά σειρά οι: Αθανάσιος Λαμπρίδης, Αναστασία Αυγερινού και Αντώνης Τρουπτσής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)