Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Νεκροί οι δύο τουρίστες στο Καϊμάκτσαλαν...


Νεκροί είναι οι δύο τουρίστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) και εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί, σε...
χαράδρα βάθους περίπου 15 μέτρων, κοντά στην κορυφή του βουνού.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο τους εντοπίστηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν τριάντα μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς τους από τη χαράδρα και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι τις μετέφεραν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου - απ’ όπου είχε ξεκινήσει και η επιχείρηση διάσωσης - όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τους.


Σύμφωνα με το   TAS  TV  η  κοπέλα είναι η Beliska Kalinka 23 ετών και ο άνδρας  ο Alexander Minovski 28 ετών κάτοικοι της πόλης των  Σκοπίων
 Η Πρεσβεία των Σκοπίων επικοινώνησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Έδεσσας  για  γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς τους στην χώρα τους.
Ο πατέρας του νεαρού άνδρα ήταν στο Νοσοκομείο Έδεσσας συντετριμένος όπως επίσης ο  επικεφαλής του γκρούπ ο οποίος και αυτός ήταν συντετριμμένος μαζί φίλοι και συγγενείς και των δύο νεκρών που ήρθαν από τα Σκ.

Το ζευγάρι, από την ΠΓΔΜ συμμετείχε μαζί με άλλους, σε εκδρομή στο όρος Βόρας, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής αποκόπηκε από την ομάδα και τα ίχνη του χάθηκαν. Περί τις δυόμιση χθες το μεσημέρι, αφού ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, δεκαέξι άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)