Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κηδεύτηκαν οι τρεις Αριδαιώτισες




Μέσα σε βαρύ πένθιμο κλίμα έγινε το απόγευμα της Τρίτης  
η κηδεία των τριών  γυναικών από την Αριδαία που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που έγινε τη Δευτέα στις 14.15 στο 520 χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης Ευζώνων.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας για να αποτίσει φόρο τιμής και να πει το ύστατο χαίρε στις τρεις γυναίκες που ήταν ιδιαίτερα αγαπητές στην τοπική κοινωνία.

Η Ζωή , γνωστή ως Ζώγια , μοδίστρα , με καταγωγή από την Ξιφιανή Αλμωπίας , ήταν παντρεμένη με τον Μίμη Ιωαννίδη , αδερφό του πρώην Δημάρχου Αριδαίας Γούλη Ιωαννίδη. Είχε χάσει πριν λίγα χρόνια τον άνδρα της.

















Ευδοξία Σλατίντση. Φαίνεται ότι ξέφυγε τον κίνδυνο
Η νύφη της Ευδοξία Σλατίντση , που επέβαινε και αυτή στο μοιραίο αυτοκίνητο , τραυματίστηκε σοβαρά , αλλά οι πληροφορίες την φέρουν εκτός κινδύνου.







Η Πασχαλίνα Μιχαηλίδου  μητέρα ενός αγοριού και γιαγιά  εγγονιών , αθόρυβη και δημιουργική επί χρόνια διατηρούσαν με τον άνδρα της Μίμη , ο οποίος διατέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Αριδαίας καθαριστήριο στην Αριδαία. 



Η Μαρία  Παπαδοπούλου-Λιούγκα , εργάστηκε με τον άντρα της Άγγελο για πολλά χρόνια στην Γερμανία . Με την επιστροφή τους έκαναν βενζινάδικο.
Η ίδια , λάτρης της παραδοσιακής μουσικής ήταν δραστήριο μέλος του Λαογραφικού Ομίλου  ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ και μέλος του χορευτικού τμήματος.



Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν και ο πρώην υπουργός γιώργος Πασχαλίδης  και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης . ο Γ. Σηφάκης έγραψε στο F.B.

Όλη η Αλμωπία πενθεί
Συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στις οικογένειες τους






Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος δήλωσε:

Η πόλη μας η Αριδαία πενθεί το χαμό τριών γυναικών, που η τοπική μας κοινωνία ενθυμάται με πολύ μεγάλη αγάπη. Ως Δήμαρχος εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το γεγονός και συλλυπούμαι τις οικογένειες των εκλιπουσών. Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση να έχουν. Ας τις αναπαύει ο Θεός κατά το μέγα Έλεος Του.









 Συλλυπητήρια και από εμάς





 Όπως είναι γνωστό το τροχαίο έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι .

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, ανάμεσα στους οικισμούς Αξιοχώρι και Άσπρο, στο Κιλκίς. Στο ένα όχημα, που είχε κατεύθυνση προς το Πολύκαστρο, επέβαιναν τέσσερις γυναίκες από την Αριδαία με κατεύθυνση  προς Πολύκαστρο , ενώ στο άλλο βρίσκονταν δύο μοναχές κι ένας ιερέας και κινούνταν προς τη Θεσσαλονίκη.

Από τα συντρίμμια του πρώτου οχήματος ανασύρθηκαν νεκρές τρεις γυναίκες από την Αριδαία , ενώ η τέταρτη διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο όχημα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Κατ΄την διακομιδή της στο νοσοκομείο , εξέπνευσε η μία μοναχή .



1 σχόλιο:

  1. Ελαφρύ το χώμα που τις σκέπασε. Κουράγιο στις οικογένειές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)