Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ




                                        

                             
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα στις 28 Μαρτίου, από το βήμα του "Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κ.Μακεδονίας" σχετικά με τη σιδηροδρομική σύνδεση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ, μέσω Γιαννιτσών, με προέκταση στην Αλμωπία,αλλά και η δέσμευση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη για δεδομένη ένταξη του έργου το 2019 στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό "Συνδέοντας την Ευρώπη" (Connecting Europe Facility-CEF), δε μπορεί παρα να αποτελούν θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση υλοποίησής της.


Αντίστοιχη ανακοίνωση (ένταξης του έργου στον CEF) έκανε στις 27-3-2018 στα Γιαννιτσά ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου κ. Θ.Βούρδας, κατά την παρουσίαση των επικαιροποιημένων στοιχείων της "ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (Μάϊος 2008) που αφορούν στη σύνδεση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΕΛΛΑΣ μέσω Γιαννιτσών.

Από το 2007 και στα χρόνια που ακολούθησαν η "Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας" μέσα από μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων δε σταμάτησε να μάχεται για την υλοποίηση αυτής της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον συντονισμό όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων της Π.Ε.Πέλλας.

Εκτιμώντας πως, η σιδηροδρομική σύνδεση της Π.Ε.Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη,μέσω Γιαννιτσών,δεν έπρεπε να μείνει έξω από τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της Κεντρικής Μακεδονίας η "Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν.Πέλλας" με παρεμβάσεις της τόσο κατά την παρουσίαση των επικαιροποιημένων στοιχείων της μελέτης του 2008,στα Γιαννιτσά στις 27-3-2018, όσο και από το βήμα του "Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κ.Μακεδονίας" στις 28-3-2018 ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ανώτατο επίπεδο για άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ωστόσο,παρά τις θετικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, η εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων δεν επιτρέπει εφησυχασμούς.Η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν.Πέλλας θα συνεχίσει να διεκδικεί την υλοποίηση αυτού του μικρού κόστους έργου αλλά μεγάλης ανταποδοτικότητας μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΔΕΧΟΜΑΙ - ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΩ ΠΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΣΕ ΠΙΟ ΒΑΓΙΝΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)