Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Συμμετοχή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Today’s teenagers, tomorrow’s adults»




Ολοκληρώθηκε η 3η φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 «Today’s teenagers, tomorrow’s adults», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με δέκα μαθητές και τέσσερις εκπαιδευτικούς, στo Πλοϊέστι της Ρουμανίας από 29/4/2018 έως και 5/5/2018.
Οι μαθητές μας, σε συνεργασία με τα άλλα σχολεία από Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία, παρουσίασαν τα προϊόντα τους, στα πλαίσια μίας εικονικής επιχείρησης που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι μαθητές όλων των χωρών, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να έρθουν πιο κοντά ως ομάδα. Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βουκουρέστι (επίσκεψη στο κοινοβούλιο και στην Ελληνορουμανική Ένωση Βουκουρεστίου), στο Κάστρο Μπραν και στην πόλη Μπρασόβ (παλιά πόλη της Αυστρουγγαρίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Ρουμανία). Οι μαθητές επισκέφτηκαν διάφορες επιχειρήσεις σε όλη τη Ρουμανική επικράτεια, μίλησαν με εργαζομένους στη διοίκηση, έθεσαν τις ερωτήσεις τους και πήραν ιδέες για να βελτιώσουν τη δική τους εικονική επιχείρηση










Η τέταρτη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στο 1Ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αριδαίας, όπου περίπου 40 μαθητές και εκπαιδευτικοί από ξένες χώρες θα συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες μαθησιακές δραστηριότητες και θα γνωρίσουν την όμορφη περιοχή της Αλμωπίας, του Νομού Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)