Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Απούσα η Ελλάδα από τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις στον Θερμαλισμό




Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και η απουσία της χώρας μας από τις εξελίξεις αυτές βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανηγυρικής συνεδρίασης του Διοικητικού
Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το συνέδριο του ευρωπαϊκού συνδέσμου Ιαματικών Πηγών στην Ολλανδία.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις του δήμου Σιντικής «Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου» και του δήμου Βόλβης «Νέα Απολλωνία».
Τέλος το Δ.Σ. εξέτασε αναλυτικά το ζήτημα της ομάδας εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείο Τουρισμού για τον καθορισμό των κριτηρίων διανομής ιαματικών φυσικών πόρων, κάνοντας εκτενή ανάλυση για τα δεδομένα κάθε πηγής και τις δυνατότητες χορήγησης τους και για άλλες χρήσεις.
Μετά από διαλογική συζήτηση και εξέταση των δεδομένων, τάχθηκε υπέρ της βέλτιστης αξιοποίησης των ιαματικών φυσικών πόρων, στο βαθμό που αυτοί είναι διαθέσιμοι για χρήση από άλλες μονάδες είτε για θέρμανση, είτε για θερμοκήπια είτε για ιαματική χρήση.
Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των ελληνικών λουτροπόλεων από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Πανελλήνιου Συλλόγου θα δημοσιοποιηθεί η αναλυτική θέση του Συλλόγου και θα αποσταλεί στην ομάδα εργασίας του Υπουργείου Τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)