Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Με νέα δεδομένα πορεύεται η ΔΗΚΕΑ Αλμωπίας




Σύσκεψη με εκπροσώπους των κοινωνικών δομών της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας   Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Ζαχαριάδης.

 Η Δημοτική Επιχείρηση, αποτελεί πλέον πρότυπο,  σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, καθώς έχουν μπει σε τάξη   τα οικονομικά της.
Δεν χρωστάει και πορεύεται με συνέπεια και αξιοπιστία. Μέσα από μια δύσκολη διαδικασία, κατάφερε να σταθεί όρθια, να αποπληρώσει τα χρέη   και να βρίσκεται σήμερα σε ένα επίπεδο, που της δίνεται η δυνατότητα να προσφέρει ουσιαστικά στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή, τόσο η Διοίκηση, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι, έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας , όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Αυτά που παρέχουν, είναι πολλά περισσότερα απ’ αυτά που ορίζει τυπικά η δουλειά τους, καθώς επιτελούν λειτούργημα.
Μέσα από τις κοινωνικές δομές της, το «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΔΑΠ που φιλοξενεί 90 παιδιά, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» που φιλοξενεί 25 παιδιά και το Δημοτικό Ωδείο στο οποίο φοιτούν περίπου 120 μαθητές, επιτελείται σπουδαίο έργο, που έχει αντίκτυπο στην
Γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη οδηγών και επιπλέον κοινωνικού λειτουργού στο «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε και μέσα από έκτακτο προγραμματισμό. Παράλληλα, θα γίνει άμεσα προμήθεια ενός αυτοκινήτου, ενώ στόχος της Διοίκησης είναι να αντικατασταθεί ο παλιός στόλος για την ακόμα πιο ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων. Νέο όχημα θα αποκτήσει σύντομα και η «Ηλιαχτίδα». Σημαντική είναι και η προσπάθεια που γίνεται στο Ωδείο, όπου ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία φιλαρμονικής μπάντας.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο στον Ζαχαριάδη, όμως θα είναι υποψήφιος με τον Σάκη Χατζηδημητρίου. Και αυτός εγκαταλείπει τον Μπίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλτε ένα χέρι όλοι μαζί να κάνουμε το πρόγραμμα για την καινούργια παιδική χαρά στην Λαγκαδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)