Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Προβληματίζει και πάλι το χωματόφραγμα της Υδραίας




Μαλλον  απογοητευμένοι έφυγαν αγρότες της Υδραίας από την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας ,
για να ακούσουν από πρώτο χέρι τι μέλλει γενέσθαι  με την άρδευση 4 χιλ. στρεμάτων που ποτίζονται από τον Αλμωπαίο ποταμό με την κατασκευή χωματοφράγματος , το οποίο όμως κάποιοι φορείς του δημοσίου δεν θεωρούν νόμιμο.
Ο Δήμαρχος αναλώθηκε σε ιστορικές αναφορές  και εκθέσεις ιδεών χωρίς να προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν χρήματα και επικαλέστηκε  διάφορες γνωστές δικαιολογίες. Αυτό ήταν η αιτί να ξεσπάσουν λογομαχίες και να ανέβουν οι τόνοι , καθώς ΄τοσος ο Δημήτρης Πασόης όσο και ο Δ. Ασβεστόπουλος ζήτησαν απαντήσεις άμεσες και λύσεις επί της ουσίας.
Το πρόβλημα είναι γνωστό. Από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής αρχής , ο νεοεκλεγε΄ς τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν βουλευτή Γιάννης Σηφάκης είχε προτείνει με σωλήνες  πάνω από την γέφυρα του Εξαπλατάνου να μεταφέρουν  το νερό στον κάμπο της Υδραίας.  Την λύση αυτή ανέφεραν κάθε χρόνο μετά στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να γίνεται τίποτα. Προτάθηκε να μπει αντλία και να μεταφέρει το νερό στα αρδευτικά αυλάκια. Καμία πρόταση δεν υιοθετήθηκε.
 Ο Δ. Πασόης επικαλέστηκε μελέτη που είχε γίνει επί των ημερών του την οποία όμως δεν βρίσκουν οι σημερινοί , όπως είπε ο δήμαρχος. Όλοι συμφώνησαν μέχρι να βρεθεί οριστική λύση , να βρεθεί άμεσα προσωρινή.
Κάτοικοι της Υδραίας ζήτησαν επι τέλους να δοθεί λύση , σύγχρονη  και όχι τριτοκοσμική. Δεν μπορούν να συνεχίζουν να ποτίζουν όπως επί τουρκοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)