Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Υπέρ της απλής αναλογικής ο Δήμος Αλμωπίας



«ΕΣΚΙΣΑΝ» ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ




Άτακτη υποχώρηση της πλειοψηφίας του Δήμου Αλμωπίας  καικυρίως του δημάρχου , που αναδιπλώθηκε στην ψήφιση του  σχεδίου ψηφίσματος που είχε απαιτήσει η ΚΕΔΕ από τα δημοτικά συμβούλια σχετικά με την επερχόμενη  μεταρρύθμιση  στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διαπιστώνοντας ο Δήμαρχος ότι δεν θα περάσει το ψήφισμα , αφού σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο ήταν υπέρ της απλής αναλογικής , πρότεινε να μην γίνει ψηφοφορία , αλλά να αποσταλούν οι απόψεις που καταγράφηκαν .Μάλιστα σε κάποιο σημείο φάνηκε εξοργισμένος , διότι  οι βουλευτές φροντίζουν για τον εαυτό τους με την ασυλία , ενώ οι δήμαρχοι κάθε μέρα κινδυνεύουν με διάφορες διώξεις.
Δεν έφτασαν οι έμμεσες υποστηρίξεις του Χρήστου Χουρσόγλου και ΧΡΉΣΤΟΥ Γεωργίου , καθώς το κλίμα είχε διαμορφωθεί.   Ο ίδιος ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, τονίζοντας όμως οι μεταρρυθμίσεις να συνοδεύονται  από τους ανάλογους πόρους .
Η Γεωργία Αμπάρη  τόνισε ότι το σχέδιο ψηφίσματος της ΚΕΔΕ τους υποτιμά ως δημοτικούς συμβούλους .  Θετικά έκριναν την απλή αναλογική ο Δ. Πασόης, ο Δ. Ασβεστόπουλος , ο Δ, Βέσκος , ο Χ. Μπάτσης , ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν σχεδόν όλοι 
Ο Σίμος Σωτηριάδης δήλωσε ότι επιθυμία του  ήταν από τα φοιτητικά του χρόνια ,ήταν η απλή αναλογική . 
Με την στάση του αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως και την φημολογία που τον φέρει  ως ενδιαφερόμενο υποψήφιο δήμαρχο στις ερχόμενες εκλογές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)