Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΣΤ.. ΤΟΥΦΕΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ



ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ 



Στο ειδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στις 21-1-2019 θα καθίσει ο


πρώην δήμαρχος Εξαπλατάνου Σταύρος Τουφεγγόπουλος.
Η υπόθεση αφορά τα δεκατρία εικονικά έργα χαλικοστρώσεων προϋπολογισμού 12.000 ευρώ, τα οποία ανατέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2006 επί δημαρχίας Παλίκογλου σε τέσσερις εργολάβους και τα οποία ποτέ δεν εκτελέστηκαν. Ο σκοπός των αναθέσεων ήταν να πληρωθούν οι εργάτες που είχαν προσληφθεί επί δημαρχίας Παλίκογλου χωρίς νόμιμες συμβάσεις και εξακολουθούσαν να παραμένουν απλήρωτοι. Παρότι όμως οι εργολάβοι παρέδωσαν στον επόμενο δήμαρχο Σταύρο Τουφεγγόπουλο τα ποσά που είχαν εισπράξει μέσω των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής που ο ίδιος εξέδωσε, αυτός δεν πλήρωσε τους εργάτες , παρά μόνο μία μικρή μερίδα από αυτούς ενώ τον κύριο όγκο των χρημάτων είναι άγνωστο που το διέθεσε.
Υπενθυμίζουμε ότι επανειλημμένα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και καταγγελίες του δημοτικού συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με επικεφαλής τον Παράσχο Τσάνταλη κλήθηκε ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος  να αποδώσει λογαριασμό και να επιστρέψει  στο δημοτικό ταμείο τα χρήματα που του παρέδωσαν οι εργολάβοι, αλλά μέχρι σήμερα κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσίευμα στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ  στις 16-9-2010 ο συνδυασμός Τσάνταλη ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ καλούσε τον Τουφεγγόπουλο να απαντήσει μεταξύ άλλων, που πήγαν τα χρήματα για τις χαλικοστρώσεις με την χαρακτηριστική φράση: « Εκταμίευσε το ποσό 120.000 ευρώ για χαλικοστρώσεις. Χαλικοστρώσεις δεν έγιναν και τα λεφτά κατακρατήθηκαν από τον δήμαρχο, για να πληρωθούν υποτίθεται οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μαύρης εργασίας της προηγούμενης διοίκησης. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πληρώθηκαν ποτέ. Που πήγαν τα 120.000 ευρώ κ. Δήμαρχε;». Τότε ο Τουφεγγόπουλος είχε παρεξηγηθεί  και κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά το δικαστήριο αθώωσε όλα τα μέλη του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Της  εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ, επειδή διαπίστωσε ότι όσα κατήγγειλαν με το δημοσίευμα ήταν αληθινά.
Για την ζημιά που έχει υποστεί από τις παράνομες ενέργειες όσων ενεπλάκησαν στην αποδοχή των εικονικών τιμολογίων και την μη επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του, ο δήμος Αλμωπίας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε επί δημαρχίας Πασόη, έχει ήδη ασκήσει αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση. Η αγωγή εκδικάσθηκε και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
 Τον Ιανουάριο του 2019 το δικαστήριο  καλείται να  αποφανθεί  αν αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικέ ευθύνες  και  αν ο Στ.  Τουφεγγόπουλος  αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα τα οποία εξακολουθεί να ιδιοποιείται παράνομα.
Τέλος, εκτός από την υπόθεση των χαλικοστρώσεων, εκκρεμούν άλλες τρείς υποθέσεις σε βαθμό κακουργήματος για ανύπαρκτα έργα ασφαλτοστρώσεων, χαλικοστρώσεων αλλά και πλήθους παράνομων προφορικών αναθέσεων δημοτικών έργων, από τις οποίες ο Δήμος Αλμωπίας ζημιώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμυρίων ευρώ. Ο  κόσμος περιμένει   ότι με τις τελευταίες εξελίξεις των υποθέσεων, να  αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που διασπάθισαν τα δημοτικά κονδύλια και ότι θα αποκατασταθεί η τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσαν.
Ίδωμεν…

5 σχόλια:

  1. Κύριε Διευθυντά
    το αίσθημα περί δικαίου είναι και θα είναι πάντα, μια κινητήρια δύναμη για τις κοινωνίες. Μικρές και μεγάλες. Ακόμη και σε περιβάλλοντα που η διαφθορά και η σήψη είναι καθημερινή εικόνα. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και συλλογικότητες που που δεν θα το βάζουν κάτω, που θα επιμένουν, που η αναφορά τους θα είναι το "περί δικαίου αίσθημα". Αυτό ακριβώς ζούμε, παρατεταμένα και με δραματικούς όρους, με τον περιβόητο κομματάρχη της περιοχής, τον δις υποψήφιο βουλευτή, τον δήμαρχο-εν τέλει-, της πιο αμαρτωλής περιόδου που έζησε ο π. Δήμος Εξαπλατάνου. Μια περίοδος βουτηγμένη στην ανυποληψία, στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, στις "συνοπτικές διαδικασίες" κατά την διοίκηση, σε συκοφαντίες και απειλές εναντίον όλων εκείνων που αμφισβητούσαν τις πρακτικές του. Η αλαζονεία του ανδρός και η αδυναμία του ν΄ απαντήσει, εκφραζόταν πάντα με την στερεότυτη υπεκφυγή: "όποιος θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια". Το έζησα από κοντά και το ξέρω από πρώτο χέρι. Προφανώς δεν πίστευε πως θα υπάρξουν άνθρωποι που θα το πράξουν. Πως θα αντέξουν στην πίεση και τη φθορά του χρόνου και θα το πάνε μέχρι τέλους. Προφανώς πίστευε πως και να γίνει αυτό, οι πολιτικές φιλίες και διασυνδέσεις που είχε (και εν μέρει έχει), θα ήταν αρκετές για να τον απαλλάξουν. Μάλιστα αυτό ήταν και το πιο ισχυρό του επιχείρημα, όταν πολλοί από τους συνεργάτες του εκδήλωναν τις ανησυχίες του. Το ύφος και ο τρόπος που μιλούσε ήταν ενδεικτικό της σιγουριάς του για το "δεν θα γίνει τίποτα". Να όμως που έγινε. Να που ήρθε η στιγμή που και οι περισσότεροι πολιτικοί του φίλοι τον εγκατέλειψαν. Να που ήρθε η ώρα να σταθεί μπροστά στο δικαστήριο (και ασφαλώς μπροστά στην τοπική μας κοινωνία) με κακουργηματικές κατηγορίες.
    Η περίπτωση αυτού του απίθανου τύπου με τις εγκληματικές συμπεριφορές, δεν είναι η πρώτη και ασφαλώς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όλη η Ελλάδα δίνει τέτοια ή και χειρότερα παραδείγματα. Ελπίζω όμως, πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μπαίνουν μπροστά και θα παλεύουν γι αυτή τη σπουδαία αφήγηση: Για το περί δικαίου αίσθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλαζονια η ηλιθιοτητα, το παραμυθι και το τζουρνεμα πληρωνοντε ετσι πρεπει και καλα να παθει,ελπιζω σε μια δυνατη καμπανα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΦ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟ΄΄΄ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ΄΄΄΄ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ΄΄΄ΜΟΝΟ Ο ΤΟΥΦ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣ ΕΤΡΩΓΕ ΚΙΟΛΑΣ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αείμνηστος μόνιμος αντιδήμαρχος του είχε πει ότι αν ανοίξει το στόμα του ο Δήμαρχος πρέπει να πέσει από το παράθυρο ο άλλος ο μόνιμος του και νυν τι έχει να πει?

      Διαγραφή
  4. Μάλλον ο 2:41 προέρχεται από τους " ημετέρους" ενός τύπου που ασχολήθηκε με την πολιτική για να πλουτίσει, έχοντας το παράδειγμα της παλαιοκομματικής σχολής, αφού τα έσοδα του ανέρχονται σε 3-4 εκατ. ευρώ, στην πολιτική κατεβαίνεις όταν είσαι χορτάτος και όχι πεινασμένος, ο τόπος δεν χρωστάει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)