Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Γαλάζιο «άδειασμα» σε Μπακογιάννη...


...για το «Ναι στο Βόρεια Μακεδονία»...

Ένας εσωκομματικός «Μακεδονικός» πόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει στην ΝΔ, με την πρώην υπ. Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να δηλώνει σύμφωνη με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» και τον γραμματέα της...
ΚΟ του κόμματος Κ. Τσιάρα, να την «αδειάζει»… μεγαλοπρεπώς.

«Δεν έχω αλλάξει θέση στο Μακεδονικό, από το 2008. Ναι στο Βόρεια Μακεδονία», δήλωνε χθες η Ντ. Μπακογιαννη, σε συνέντευξη της στο Ραδιόφωνο 24/7, κόντρα στην επίσημη γραμμή της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, με τον Κ. Τσιάρα να απαντά σήμερα στις απόψεις της, κάνοντας λόγο για «προσεγγίσεις κόντρα στο εθνικό συμφέρον». 

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών ο κ. Τσιάρας σημείωσε: «Θα συζητούσαμε για το όνομα, αν και εφόσον υπήρχαν όλες οι άλλες προϋποθέσεις, τις οποίες είχαμε θέσει. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις φαντάζομαι είναι θεμιτό και λογικό, ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει από τη δική του πλευρά, εγώ βλέπω την πλευρά του εθνικού μας συμφέροντος. Το εθνικό μας συμφέρον δυστυχώς ξεπουλήθηκε αυτή τη χρονική στιγμή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο». 

«Για εμάς έπρεπε αυτή η συμφωνία να ξεκινήσει από άλλη βάση και με εντελώς διαφορετικά δεδομένα στο τραπέζι και είναι κάτι το οποίο το αναλύσαμε και στη συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, πριν να πάρει τις συγκεκριμένες ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυρίου Καμμένου και του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό που φτάσαμε τελικά και να υπογραφεί η συμφωνία την επόμενη μέρα το πρωί, στις Πρέσπες», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 140,9 FΜ».

Και για όποιον δεν το... κατάλαβε, υπενθύμισε πως «είναι ξεκάθαρο, η Νέα Δημοκρατία έχει μία πολύ συγκεκριμένη άποψη. Η Νέα Δημοκρατία είναι εναντίον αυτής της συμφωνίας»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)