Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Μηνύσεις και αγωγές από τον Σαββίδη...


«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα...
όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα.

Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην..
κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed το οποίο εμπλέκει τον επιχειρηματία στις καταγγελίες του Ζάεφ περί χρηματισμού πολιτών για να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά το δημοψήφισμα της πΓΔΜ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είχε κάνει λόγο για φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες-χωρίς να τους κατονομάσει- που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» και οι οποίοι πλήρωσαν πολίτες της ΠΓΔΜ από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία της χώρας.

Όπως κατήγγειλε ο Ζάεφ, η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αυτές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα τα οποία συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα έξω από το Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο. «Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα BuzzFeed ανέφερε -επικαλούμενη έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ- ότι οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, πιστεύουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει μοιράσει πάνω από 350.000 δολάρια για να εκτροχιάσει το δημοψήφισμα που θα γίνει προσεχώς για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ακολούθησε η οργισμένη διάψευση Σαββίδη...

zoornalistas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)