Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Πανηγύρια Ζάεφ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό...




 Σε πανηγυρικούς τόνους για το «Μακεδονικό μέλλον» κινήθηκε ο Ζόραν Ζάεφ στη δήλωσή του στην πόλη Μπίτολα όπου...

βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα πλαίσια των εορτασμών της κυβέρνησης για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Στη δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόταν συνέχεια στη "Μακεδονία" λέγοντας ότι έχει λόγους να γιορτάσει γιατί, όπως είπε, «πραγματοποιούμε τους κοινούς στρατηγικούς στόχους, τα κοινά μας όνειρα και τις κοινές μας ελπίδες».

Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός ενόψει του δημοψηφίσματος για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε τις γιορτές στις 15 πόλεις - για τις οποίες, πάντως, οι περισσότεροι πολίτες δήλωναν άγνοια - ως «πρόσκληση για ενότητα, με όλες τις πολιτικές διαφορές μας, για τους στρατηγικούς στόχους της χώρας μας, την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Αυτό που πέτυχε η "Μακεδονία" σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

«Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες: Σήμερα τα πράγματα που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο τα πράγματα που μας ενώνουν Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

«Η "Μακεδονία" είναι μια ελεύθερη χώρα. Κάθε πολίτης αποφασίζει μόνος του τη θέση του. Καλώ εσάς και την αντιπολίτευση: Ας αποφασίσουμε το μέλλον της "Μακεδονίας". Ας σταματήσουμε τα μίση» κατέληξε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)