Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

FT: Στην Αλεξανδρούπολη έγινε η εμπλοκή των ρώσων διπλωματών για το Σκοπιανό


Μάαλον δεν ήταν και τόσο πατριωτικά τα κίνητρα των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για το όνομα της FYROM

Επιβεβαιώνονται όλα τα δημοσιεύματά μας

                ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ «ΑΘΩΑ» ΚΑΙ «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ» 
ΚΑΙ ΤΑ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ;

ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΗΚΑΝ
 ΜΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΊΑΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΑΡΑΓΕ
 ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ;



Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι ρώσοι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν τη διακοπή των συνομιλιών για το ονοματολογικό
Οι ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου Έλληνα επιχειρηματία
Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στη συζήτηση στους ακροδεξιούς κύκλους στην Ελλάδα περί ενός νέου κόμματος, με έδρα τη Μακεδονία
Την Αλεξανδρούπολη «δείχνουν» οι Financial Times ως το πεδίο δράσης των ρώσων διπλωματών, που απελάθηκαν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Kerin Hope, οι δύο διπλωμάτες ήταν γνωστοί στην Αλεξανδρούπολη, όπου ζει μια μικρή κοινότητα Ρώσων με ελληνικές διασυνδέσεις. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι ρώσοι διπλωμάτες κατηγορήθηκαν ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες, με στόχο να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ που υπεγράφη τον περασμένο μήνα στις Πρέσπες.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να επιφέρουν μια διακοπή των συνομιλιών. Ενίσχυσαν την ανάμειξή τους στις ελληνικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης», τονίζει ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους Financial Times.

Μια απόπειρα δωροδοκίας, από τη ρωσική πλευρά, απέτυχε, όταν έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στον διοικητή του, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές με γνώση των δραστηριοτήτων των Ρώσων διπλωματών.


4 σχόλια:

  1. Σαμάνδη συνεχίζεις τις ,,,,,ες Σοβαρέψου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κομματικα και πληρωμενα συλλαλητηρια δηθεν σουπερπατριωτων για να επαναφερουν τα λαμογια της ΝΟVARTIS και της SIEMENS..
    Το ασπρο μαυρο με την συμφωνια μηπως κοροιδεψουν οποιον μπορεσουν. Σε λιγο που θα μιλησει ο λογικος κοσμος που καταλαβαινει οτι λυνεται ενα εθνικο θεμα δεκαετιων για να υπαρχει φιλια και συναναπτυξη των λαων να δουμε που θα τρεχουν να κρυφτουν!! παλι στα λαγουμια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)