Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ς.Δήλωση-Απάντηση Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη


στον Γ. Καρασμάνη
Η ΝΔ και ο  κ. Καρασμάνης πάνω στον πανικό τους  για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση την μεταμνημονιακή εποχή,
πάνω στον φόβο του ιδίου και της παράταξης του ότι θα αποκαλυφθεί πλέον το αντιλαϊκό και αντικοινωνικό τους πρόσωπο όταν ακόμη και τώρα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές των μνημονίων ( που είναι οι δικές τους πολιτικές) προσπαθεί να θολώσει τα νερά ότι δήθεν υπερασπίζεται τους αγρότες.
 Ότι πρότεινε για την νέα ΚΑΠ προτού φύγει από το Υπουργείο ( στο οποίο μπήκε για να τελειώσει την "βρώμιμη" δουλειά διατήρησης των ιστορικών δικαιωμάτων με συνέπεια οι δενδροπαραγωγοί να παίρνουν ελάχιστες επιδοτήσεις) απορρίφθηκαν από την ΕΕ που ζήτησε τροποποιήσεις στην ΚΑΠ για να την εγκρίνει.
Ας απαντήσει ο κ. Καρασμάνης :
             Πότε η Πέλλα εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα της ΕΕ για το εμπάργκο ( επισιτιστική) όταν γειτονικοί Νομοί τα εκμεταλλεύονταν για χρόνια; είχε καμιά συμβολή σε αυτό ο κ. Καρασμάνης;  άλλος είχε
             Δόθηκαν ή όχι 8,5 εκατ. € από το de minimis πριν λίγο καιρό στα ροδάκινα όταν ο κ. Καρασμάνης έλεγε ότι δεν μπορούν να δοθούν με αυτό τον τρόπο;
             Δόθηκαν επί των ημερών ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ αποζημιώσεις για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ μετά το 2010; ήταν η όχι η πρώτη φορά από το 2010 που αποζημιώθηκαν οι αγρότες για ζημιές που δεν αναγνώριζε ο ΕΛΓΑ φέτος;
Ας αφήσει ο κ. Καρασμάνης τις εκθέσεις ιδεών κάθε τόσο για να δικαιολογήσει την ολιγόμηνη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι ευθύνες του για την κατρακύλα του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα τον βαρύνουν κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό ( καθόσον εκλέγεται βουλευτής τα τελευταία 25 περίπου χρόνια) και μην ψάχνει ευθύνες στην κυβέρνηση 3,5 ετών που παλεύει να οργανώσει τον αγροτικό κόσμο και να τον βοηθήσει εν μέσω της χρεωκοπίας που οδήγησαν οι κυβερνήσεις του την χώρα.
Οι αγρότες θα αφήσουν την ΝΔ και τον κ.Καρασμάνη και πάλι στην αντιπολίτευση για να συνεχίζει να προσπαθεί να δικαιολογεί πως ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος  στην Πέλλα καταποντίστηκαν  ενώ οι κυβερνήσεις της παράταξης του και του ΠΑΣΟΚ διοικούσαν την χώρα πολλές δεκαετίες και ο ίδιος είχε διατελέσει και Υπουργός.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές και στην φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές στο επόμενο διάστημα και θα συνεχίζει να προσπαθεί  για την οργάνωση των αγροτών  και για την στήριξη του εισοδήματος τους.

1 σχόλιο:

  1. βγηκε και στην εφημερίδα Εδεσσαϊκή και με πληρωμένη δημοσίευση (ταχα μου συνεντευξη) λέει οτι αγωνίζεται για τον Νομό και για τον κύριο οδικό άξονα, 22 ολόκληρα χρόνια. 22 ολοκληρα χρονια χαμένα. Γεμισε τις τσέπες του και η προσφορά του στον Νομό είναι μηδενική. Ενας που περνάει για πρώτη φορά απο την "εθνική οδό" στο τμήμα Γιαννιτσών-Ν.Πέλλα αντιλαμβάνεται τις διαχρονικές αηδίες του δρόμου με τα απαράδεκτα κυματα του δουνάβεως και τις ηλίθιες στροφές (λες και υπάρχουν βουνά και χαράδρες που εμποδίζουν έστω λίγη ευθυγράμμιση). Χιλιάδες φορές πέρασε για να παει στο χωριό του, δεν ειδε αυτες τις αηδίες ποτέ; Δεν είδε ποτέ αυτές τις παγίδες ΘΑΝΑΤΟΥ; Σε καθε προεκλογικη περιοδο εταζε έργα, ακόμα και καινουργιο σταδιο στην Εδεσσα, που ποτέ δεν έγινε, ούτε καν ξεκίνησαν οι εργασίες του. Δηλαδή το θράσος κάποιων για το μηδενικό τους έργο και την διάλυση της χώρας, θέλει και έπαινο; Όσο για την έξοδο προς βορρά μόνο ο αείμνηστος Τανος είχε προσπαθήσει, αλλά απο μέσα έμπαιναν τα φρένα και δεν έγινε ποτέ, ενώ τώρα μαθαίνω οτι ο Ν.Φλώρινας αποκτάει και δευτερη έξοδο απο τις Πρέσπες. Απορώ πως κοιμούνται ήσυχοι κάποιοι που (ο λαός της Πέλλας) τους εμπιστευτηκαν τις τύχες τους. Η αχρηστήλα τους ξεπερνάει κάθε όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)