Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο Κώστας Γαρέφης δεν ήταν «κλεφτοκοττάς»









ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΙΚΤΡΑ 
 Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΙΕΣΤΑ 
ΤΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ»
 ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ


ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ 


ΑΠΩΝ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Τουλάχιστον περιέργεια , αλλά και πολλές απορίες προκάλεσε η ομιλία του εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Σαρακατσάνων στο Γαρέφι , κατά την διάρκεια εκδηλώσεων για να τιμήσουν τον Κώστα Γαρέφη και Μακεδονομάχους του Γαρεφείου  τη Κυριακή .
 

 Σε κάποιο σημείο επανέλαβε τουλάχιστον δύο φορές ότι ο  « Ο Κώστας Γαρέφης δεν ήταν κλεφτοκοττάς»  . Αναφορά ,άγνωστο αν έγινε ως απάντηση προς ορισμένους κύκλους που προφανώς ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο , το οποίο τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό.

Επισήμανε ακόμα ότι ο Κώστας Γαρέφης από την χαρά του  ξέχασε το σύνθημα που ήταν στο τοπικό ιδίωμα « γκρόζτε (σταφύλι) –Λιπινίτσα (Καρπούζι), βγαίνοντας από την καλύβα όπου πυροβόλησε του βούλγαρους κομιτατζήδες  στα βουνά του Γαρεφείου  και έτσι τον πυροβόλησαν κατά λάθος οι δικοί του.


 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί Γαρεφιώτες μεγάλοι σε ηλικία , σχολίαζαν τις ομιλίες αντιδρώντας , διότι έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με όσα τους είχαν διηγηθεί οι γονείς και οι παππούδες τους , κάνοντας λόγο για μεγάλες ανακρίβειες.
«Όλα μοιάζουν σαν καλοστημένο παραμύθι », τόνιζαν χαρακτηριστικά. 

Κατά τα άλλα η εκδήλωση είχε πολύ μικρή συμμετοχή. Από τις συμμετοχές φάνηκε ότι ήταν μια κακόγουστη στημένη γαλάζια φιέστια που απέτυχε παταγωδώς .Διότι  ακόμα και οι απλοί Νεοδημοκράτες δεν πήγαν στις εκδηλώσεις για να μην «νομιμοποιήσουν» μια χούφτα επιτήδειων που προσπαθούν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να επενδύσουν μόνο για το προσωπικό τους πολιτικό  και κομματικό συμφέρον. Οι πρωτοστάτες γόνοι και απόγονοι πολιτικών δεξιών  πρωταγωνιστών , μάλλον ένιωσαν πολλοί μόνοι  και τις φιλοδοξίες τους να τσακίζονται στην βιασύνη και την αχόρταγη εκμετάλλευση των καταστάσεων . Ακόμα και οι Γαρεφειώτες ήταν απόντες. Δεν παραβρέθηκε ούτε το 10% των κατοίκων .Απών ήταν και ο Γαρεφειώτης Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος ,ο οποίος κατά τα λεγόμενα συγχωριανών του προτίμησε να πάει για μπάνιο παρά να παραστεί στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα όμως με κύκλους από το κοντινό του περιβάλλον , απουσίαζε λόγω σοβαρών προσωπικών του θεμάτων. 

Όμως δεν ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση σχεδόν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Αλμωπίας , οι οποίοι επρόκειτο να παραστούν με τα λάβαρα τους, όπως προανήγγειλε η σχετικά πρόσκληση της εκδήλωσης. . Μετά βίας συμμετείχαν περίπου δέκα σύλλογοι.
Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι κάποιο κάνουν πολιτική και παιχνίδια στη πλάτη τους. 
 Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει  ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια  πλέον μεταξύ των συλλόγων ,διότι ελάχιστοι σύλλογοι φέρονται να είναι οι «εκλεκτοί» της Πανελλήνιας Ένωσης Μακεδονικών Συλλόγων  που απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και χαϊδεμάτων  . Αυτό βέβαια το γνωρίζει η Ομοσπονδία , η οποία και είναι σε θέση να δώσει ανάλογες εξηγήσεις, αν πράγματι είναι έτσι ή όχι.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Σούρλας παλιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών βουλευτής της και υπουργός. 



Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Έδεσσας  Δημήτρης Γιάννου, Δημοτικοί σύμβουλοι της Αλμωπίας και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.
Υπήρχαν ακόμα ελάχιστες ακροδεξιές παρουσίες και μεμονωμένοι Χρυσαυγίτες












24 σχόλια:

  1. Το βιολι σου δημοσιογράφε. Τι θέλεις να πετύχεις με την έγκυρη ενημέρωσή σου αμφιβάλω αν γνωρίζεις. Γι αυτό και σε αγνοούν άλλωστε. Κρίμα για την Αλμωπία και γενικά για τον Νομό μας που δυστυχώς υπάρχουν τέτοια άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο είσαι ανθέλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι είναι ανθελληνας ειείν παλιό και γνωστό. Όλα τα συλαλητσυλλα αποτυχία. Αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο έτσι τα βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρο είσαι Φιλέλληνας, επιτελους οι αλήθειες πρεπει να λεγονται. Μας εχουν φλομωσει στα ψέμματα.

      Διαγραφή
    2. Με ανακρίβειες και ψευτιές, χτίζουν ολόκληρο παραμύθι. Ολοι αυτοί που βγήκαν στο βουνό εκείνη την εποχή ενάντια στους τουρκους κατακτητες, φυσικά και δεν πηγαιναν στο σουπερ μαρκετ (που ηταν ανυπαρκτα) για να παρουν τροφιμα αλλά τα επαιρναν με την προβολη της κανης του οπλου τους, απο οσους ειχαν για να δωσουν.

      Διαγραφή
    3. Πριν απο καποιες εβδομαδες καποιος Κ.Κιουρτσης εγραψε στην εφημεριδα Εδεσσαική, το εγκώμιο του Καπετάν Σταφίδα και μεσα σε όλα έγραψε οτι τον Καπετάν Αγρα τον συνέλαβαν στην περιοχή Μπελογιάσα. Η περιοχή αυτή δεν εχει καμία σχέση με τον κάμπο της Καρυδιάς, μάλιστα ποτέ δεν είχε και ουτε και σημερα έχει έστω και ενα δένδρο καρυδιάς και ομως ο κυριος αυτός επαίρεται για το δημοσιευμα του, που αν το ψάξει καποιος θα βρεί και αλλα παραμύθια, με πρώτο παραμύθι οτι τον Αγρα τον κρέμασαν οι βούλγαροι, ενώ στην πραγματικότητα τον κρέμασαν οι βλάχοι, ως αντίποινα για τον βιασμό της συζυγου του Ζδρού.

      Διαγραφή
  4. Ο Λούκας και ο Καρατάσος που σκότωσε ο Γαρέφης ήταν από την Άρνισσα. Αν ήταν Βούλγαροι, τότε και οι υπόλοιποι Αρνισσιώτες ήταν Βούλγαροι, αλλά και οι Γαρεφιώτες που είναι φυλετικά ίδιοι με τους Αρνισσιώτες. Η ομάδα των Λούκα - Καρατάσου πήγε στο βουνό του Μπαχόβου και συναντήθηκε με την ομάδα του μπαχοβίτη Καπετάν Τσώτσου. Ο Γαρέφης δεν ξέχασε το σύνθημα και παρασύνθημα, που όντως ήταν Γκρόζντε - Λουμενίτσα, τα οποία του τα αποκάλυψε ο αρχιτσέλιγκας Καραφιλιάς, που οργάνωσε το φαγοπότι, τα είπε κανονικά στον μπαχοβίτη φρουρό και μπήκε ανενόχλητος στην καλύβα. Πυροβόλησε ανενόχλητος και τραυμάτησε θανάσιμα τον Λούκα και τον Καρατάσο και τραυμάτησε στο πόδι τον μπαχοβίτη Καπετάν Τσώτσο. Τέταρτος στη σειρά ήταν ο πατέρας του Καπετάν Τσώτσου, Χρήστος Βέσκος, που πρόλαβε να πάρει το όπλο του, που ήταν στηριγμένο πίσω του και να πυροβολήσει τον Γαρέφη στην κοιλιά. Ο τραυματισμένος καπετάν Τσώτσος, στη συνέχεια προσχώρησε στην γκρεκομάνικη παράταξη, αλλά οι άλλοι γκρεκομάνοι του χωριού ποτέ δεν τον αποδέχθηκαν. Έτσι όταν επιχείρησαν να στησουν το άγαλμά του στους Προμάχους, εκείνοι αντέδρασαν και έτσι το άγαλμα στήθηκε στην Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ήσουν στην καλύβα τραιανε. Πολλές λεπτομέρειες μας είπες. Χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Ότι να ναι είμαστε. Και ζητάμε τα ρέστα από τους προγόνους μας που στο κάτω κάτω ήταν κ αμόρφωτοι υποτίθεται. Τη να πει κανείς έχουμε ότι μας αξίζει. Η ιστορία όμως έτσι έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tραΐκο ή δεν ξερεις ιστορία ή λες σκόπιμα ψεματα. Πιστευω οτι ισχύει το δεύτορο. Ξερεις καλά πως ο Λούκας ήταν Βούλγαρος ταγματάρχης. Το πληρες όνομα του ήταν Λούκας Ιβάνοφ. Ο δε Καρατάσος ήταν πραγματικά από την Άρνισσα, αλλά ήταν βουλγαρίζων, Βούλγαρος κάτοικος της Άρνισσας και έφερε τον τίτλο του Βούλγαρου βοεβόδα. Η συνάντηση τους με τον καπ. Τσώτσο είναι γεγονός. Έγινε με πρωτοβουλία του δεύτερου. Το είχε ζητήσει ο σαρακατσάνος Καρουφαλιάς, (Είχε σχέση με τον Τσώτσο), μετα από συνενόηση με τον καπ. Γαρεφη. Σκοπός ήταν να πάνε στις καλύβες του Καρουφαλιά, να στρωθεί τραπέζι, να ρεύσει το κρασί, για να τους ευχαριστήσει ο σαρακατσάνος για την "ασφαλεια" που παρείχαν στις οικογένειες των σαρακατσναίων,εκεί στο βουνό και την κατάλληλη στιγμή να μπει στην καλύβα ο Γαρέφης και να κανει αυτό που έπρεπε. Έπρεπε να απαλλαγεί ο τόπος από έναν βουλγαρο αξιωματικό και έναν βουλγαρίζοντα βοεβόδα, που ήθελε να γίνει "ο Αλή-Πασας" της Καρατζόβας. Όταν μπήκε στην καλύβα ο Γαρέφης, Τραϊκο, πυροβόλησε τον Καρατάσο, τον Λούκα, τον ταμία τους κ.α. Δεν πυροβόλησε τον Τσώτσο, αλλά μόνο τον πατέρα του Χρήστο για να μη φανεί η παγίδα που τους έστησαν οι Γαρεφης, Καρουφαλιας και Τσώτσος Για τον σκοπό της καλύβας, ήταν άνθρωπος του Τσώτσου, ο Γιώργος Τανούρης. Αυτός που το 1912 ύψωσε την ελληνική σημαία στο διοικητήριο στην Αριδαία, μαζί με τον Παπα-Νίκανδρο και τους άλλους Προμαχιώτες και Γαρεφιώτες που ελευθέρωσαν την Καρατζόβα. Ένας φίλος της ιστορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο Γιάγκωβ από την Ζαγορίτσανη Καστοριάς ήταν Ταγματάρχης του Βουλγαρικού στρατού, αλλά όπως γράφουν και οι τέσσερις έλληνες αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Μελάς, συμετείχε στην εξέγερση του Ίλιντεν και "Καλλιεργούσε Μακεδονικήν συνείδηδησιν". Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ήταν αξιωματικός του Ρωσικού στρατού, αλλά δεν ήταν Ρώσος. Ο Λούκα Ιβάνωβ, όπως και όλοι οι Κομήτες αγωνίζονταν για ελεύθερη Μακεδονία. "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες".
      Το σύνθημα και το παρασύνθημα τα έδωσε ο τσέλιγκας Καραφιλιάς, γιατί ο Γαρέφης είχε συλλάβη τον μικρότερο αδελφό του και απειλούσε να τον σκοτώσει αν δεν υπάκουε στις εντολές του. Ο μπαχοβίτης σκοπός Γιώργος Τανούρης ήταν Κομήτης αυτονομιστής και μετά το επεισόδιο με τον Γαρέφη πέρασε μαζί με τον Καπετάν Τσώτσο στη Γκρεκομάνικη παράταξη.

      Διαγραφή
    2. Και για την ιστορία: Ο Γαρέφης είχε δώσει εντολή στον Καραφιλιά να βάλει τους απλούς κομήτες στην διπλανή καλύβα, για να τους σκοτώσουν οι άνδρες του Γαρέφη. Ο Καραφιλιάς επειδή ήταν φίλος με αυτούς τους μπαχοβίτες, τους έβαλε σε τελείως διαφορετική καλύβα και στην καλύβα που υπέδειξε ο Γαρέφης άναψε μια μεγάλη φωτιά. Έτσι μετά τους πυροβολισμούς του Γαρέφη, οι άνδρες του έρηξαν πολλούς πυροβολισμούς κατά της άδειας καλύβας με την φωτιά. Ό καραφιλιάς βρήκε τα ταψιά του κατατρυπημένα, αλλά οι μπαχοβίτες φίλοι του είχαν σωθεί

      Διαγραφή
  7. Τι να πει κανείς στους Σαμάντηδες και στους Πασόηδες (του άρθρου). Κάθε ένας στο ρόλο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και για την ιστορία: Για την "απελευθέρωση" της Αριδαίας δεν έπεσε ούτε μια τουφεκιά. Μετά την παραχώρηση της Θεσσαλονίκης η οποία έγινε χωρίς μάχη, οι Τούρκοι παραχώρησαν και όλη την κεντρική Μακεδονία χωρίς μάχη. Βασική αιτία ήταν ότι είτε γίνονταν αυτόνομη Μακεδονία είτε την καταλάμβανε η Βουλγαρία αυτή είχε υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική των Μακεδόνων αυτονομιστών για διανομή των τσιφλικιών στους ντόπιους αγρότες. Απεναντίας με την παραχώρηση στην Ελλάδα ήλπιζαν να γίνει ότι με την παραχώρηση της Θεσσαλίας κατά την οποία οι Τούρκοι δεν έχασαν τα τσιφλίκια τους, αλλά τα πούλησαν σε "έλληνες ομογενείς" έστω και σε χαμηλές τιμές. Οι Δυτικοί πίεσαν γι΄αυτή την λύση γιατί δεν ήθελαν την Μακεδονία ούτε αυτόνομη λόγω κάποιας συγγένειας των Μακεδόνων με τους Ρώσους, ούτε Βουλγαρική για τους ίδιους λόγους. Αυτά περί απελευθέρωσης αφήστε τα. Αν γινόταν απελευθέρωση από τους Μακεδόνες, ο εύφορος κάμπος της Καρατζόβας θα μοιράζονταν στους ντόπιους αγρότες κι όχι σε ξένους εποίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο ποτε βρε τραγιο οι μακεδονες ειχαν καποια συγγενεια με τους ρωσους? σιγα σιγα θα μας πεις οτι τα δολαρια δεν σου τα εστελναν απο το τοροντο ...αλλα απο την πετρουπολη σε ρουβλια

      Διαγραφή
    2. Με τους Ρώσους έχουμε συγγένεια γλωσσική και θρησκευτική

      Διαγραφή
  9. Βέβαια ο πασόης έχει απαράμιλλο θράσος και ασχετος με την ιστορία. Αλλά γιατί κρύβει ότι είναι βουλγαρίζων και ο μακεδόνας;
    Ενώ επίσης ο κ. Σαμανδης εκεί που έχει δικαιο , αλλά δεν το ξεσκέπασε, είναι πως υποκριτικά οι μακεδονομάχοι του δήμου και οι λοιποί σύλλογοι πως είναι δυνατόν να παρέδωσαν ψήφισμα στον Σηφάκη, χωρίς καμία υπογραφή; Αίσχος. Αίσχος και υποκρισία, δυστυχώς κι από νέους και νέες ομιλήτριες που θέλουν να λανσάρονται ως μελλοντικοί διεκδικητές ψήφων, σόι πάει το βασίλειο. Η συγκεκριμένη φιλόλογος που νομίζει ότι αυτή μόνο σπούδασε φιλολογία και προσπαθεί ναρκισσιστικά να πείσει την τοπική κοινωνία ότι κάτι είναι, με ψευτοσπουδες,εδώ υπάρχουν παιδιά με λαμπρές σπουδες σε εξωτερικό και εσωτερικό και δεν επιδεικνύονται πουθενά, φέρει ως μόνη "σπουδαγμένη" την ευθύνη μη υπογραφής του δήθεν ψηφίσματος; Η υποκρισία στο μεγαλείο της, για να δούμε που θα είναι όλοι αυτοί οι παρασιτικοί τύποι, όταν και η μέλλουσα κυβέρνηση της ΝΔ, ΤΑΥΤΙΣΤΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΚΑΙ Ο Μητσοτάκης δεν έστειλε μερικές χιλιάδες νεοδημοκράτες Αθηναίους στο σύνταγμα την ημέρα της προτασης μομφης της κυβέρνησης στις 16/6/2018. Τόση υποκρισία!!1 Γλίτσα και γλιψιμο; Γι' τό κάποιοι δικαιώνουν τον Σαμάνδη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασόι βγήκες στο μειντάνι και ξεσπαθώνεις. Αν ο ήλιος βγει από τη δύση θα υπάρξει και αυτόνομη Μακεδονία. Εσύ βέβαια περιμενε. Τέλος σε διορθώνω ότι οι βούλγαροι τότε λεγονταν κομιτατζίδες και όχι κομήτες.Έτσι θα ονόμαζα τα αστέρια που λάμπουν και όχι τις κοπριές που βρωμάνε. Όσο για σένα σαμάνδη αυτά που κάνεις είναι λυπηρά. Δεν κερδίζεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "κομίτης" βγαίνει από το κομιτετ, που σημαίνει επιτροπή. Ήταν δηλαδή άνθρωποι της απελευθερωτικής επιτροπής. Οι Μακεδόνες τους έλεγαν "κομίτες" και ο όρος υπάρχει σε παλιά μακεδονικά τραγούδια. Το "κομιτατζής" είναι η τούρκικη προφορά του "κομίτης". Όλοι οι λαοί έχουν μεγάλο σεβασμό για τους προγόνους τους που έδιναν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας τους. Όσοι έχουν κακή εικόνα για τους κομίτες είναι θύματα της μακροχρόνιας μαύρης προπαγάνδας εναντίον τους.

      Διαγραφή
  11. ΡΕ συ που κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σου, οκάθε βούλγαρος που ήρθε ΄τότε εναντίον της πατρίδας μου είναι και πρόγονός μου για να τον σέβομαι και να τον εκτιμώ! Θα εκτιμήσω τον πρόγονό μου που έδωσε τότε το αίμα του για την πατρίδα που εγώ μένω και κατοικώ. Και αυτή ήταν είναι και θα είναι η Ελλάδα που με έθρεψε, με μεγάλωσε, σπούδασε και ζω τώρα σε αυτή, όπως και εσύ που την αρμέγεις και την κατηγορείς από πάνω. πασόι η Ελλάδα που τόσα χρόνια την κατηγορείς δενσε έβλαψε. Κακό σου έκανε μόνο ο κακός εαυτός σου. Είμαι σίγουρος ότι αυτά που λες δεν τα πιστεύεις Ότι και να απαντήσεις θα είναι εκτός τερέν. Δεν συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα ούτε εγώ, ούτε και κάποιος άλλος Μακεδόνας χρωστάει τίποτα. Απεναντίας η Ελλάδα έχει κατακλέψει τους Μακεδόνες. Η Μακεδονία είναι μια πλούσια χώρα, αλλά οι γηγενείς Μακεδόνες είναι οι πιό φτωχοί γιατί η Ελλάδα πήρε τον πλούτο της Μακεδονίας και τον μοίρασε σε μη Μακεδόνες. Αν ίσχυε ο παγκόσμιος κανόνας των μορίων εντοπιότητας, οι εύφορες εκτάσεις της Μακεδονίας θα μοιράζονταν στους γηγενείς Μακεδόνες και στις πιό καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ειδικά του δημοσίου, θα διορίζονταν Μακεδόνες. Αν είσαι πρόσφυγας έποικος δικαιολογημένα φωνάζεις γιατί είστε ευνοημένοι, αλλά το θλιβερό και γελοίο είναι ότι φωνασκούν και κάποιοι Μακεδόνες τους οποίους η Ελλάδα καταδίκασε εκεί που τους είχε καταδικάσει και η Τουρκία. Στα άγονα και ημιορεινά και στα λίγα. Τουλάχιστον βουλώστε το και πάρτε το χαμπάρι ότι δεν μας τρομάζετε. Η Ελλάδα όσο μένει στην Ε.Ε. και τους άλλους θεσμούς δεν θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει οποιασδήποτε μορφής βία κατά των Μακεδόνων και ξέρει ότι αν φύγει από αυτούς, αργά ή γρήγορα θα φύγει κι από την Μακεδονία.

      Διαγραφή
  12. Ο Αβέρωφ έλεγε για εσάς τους αριστερούς ανθέλληνες.....να ξέρετε ότι κρατάμε τεφτερι για όλους σας....ακους Πετρακι??? Ακούς Πασοη???? Το τεφτερι δεν σβηνει. χυθηκε πολύ αίμα για να είστε ελεύθεροι εσεις. για αυτό κομήτες μου μικροί ηρεμα. Όταν κάποιος προκαλεί εμετό στους γύρω του εύκολα χάνεται η ψυχραιμία. Και από το τεφτερι των χρεών σας δεν σβηνετε. Ο Βακος Πέτρο με ένα κλικ δεν θα ξαναδώσει ψωμι. Μην μας προκαλείς αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σαμάνδη έχεις την αίσθηση οτι είσαι μάγκας με αυτά που κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12:25 επιτέλους κάποιος να τα πει ως έχουν τα πράγματα. Πασοη η μάθε ιστορία η άσε τα κουτσομπολιά μπήκε στην καλύβα βγήκε από αυτήν ξέχασε το σύνθημα είπε το παρασύνθημα. Ήταν σταφύλια ήταν καρπούζια πολλά μας είπες κ με λεπτομέρειες. Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι ήσουν και εσύ στο κόλπο εξόντωσης του Γαρέφη. Βουλωστε το επιτέλους καρπούζια μας τα έχετε κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)