Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Αντικαταστάθηκαν οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής

– Ποιοι αναλαμβάνουν


  • Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ
  • Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος
  • Νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης
Την αντικατάσταση του αρχηγού τόσο της Πυροσβεστικής, όσο και της Αστυνομίας αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, Κυριακή.
Αναλυτικότερα, κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής
Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής γεννήθηκε το 1966, στην Καμενίτσα Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας.
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 1992 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Το 2006 φοίτησε στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με διάφορα μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, με τον ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.
Ποιος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
O Αριστείδης Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας, το έτος 1960. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.
Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.
Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).
Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/antikatastathikan-i-archigi-tis-el-as-ke-tis-pyrosvestikis-i-nei-archigi/#ixzz5NN3rS13w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)